OSMTH Greece

Αρμοδιώτητες Διοικητών Διοικήσεων

1)    Οι διοικητές διοικήσεων είναι εξ’ ολοκλήρου υπεύθυνοι για την λειτουργία και ανάπτυξη της διοικήσεώς τους.  Στα πλαίσια της ανάπτυξης ορίζεται η αύξηση των μελών της διοικήσεώς τους, η τέλεση πράξεων αγαθοεργίας και φιλανθρωπίας καθώς και η γενικότερη προβολή του τάγματος στις τοπικές κοινωνίες.


2)    Οι διοικητές διοικήσεων σε συνεργασία με τους υποδιοικητές και τους επιθεωρητές θα μεριμνούν για την αυστηρή τήρηση του ωραρίου των συνεδριών, καθώς και την περιβολή των αρχοντισσών και ιπποτών.
Η έναρξη των εργασιών ορίζεται αυστηρά στις 2000 με την είσοδο του Μεγάλου Προκαθημένου. Η δε λήξη αυτών ορίζεται στις 2200.


3)    Οι διοικητές θα φροντίζουν για την ομαλή διεξαγωγή της συνεδρίας, θα αναθέτουν καθήκοντα στους αξιωματικούς τους, θα δίνουν τον λόγο στα μέλη και γενικά θα φροντίζουν για την εύρυθμη λειτουργία της διοικήσεώς τους.
Ειδικότερα δε οι διοικητές Αθηνών και Πειραιώς είναι επίσης υπεύθυνοι για την εναλλάξ αυστηρή τήρηση της καθαριότητας στο μεγάλο διοικητήριο.


4)    Οι διοικητές οφείλουν κάθε εβδομάδα να στέλνουν ενημερωτικό email σε όλα τα μέλη της διοικήσεώς τους σχετικά  με την επόμενη προγραμματισμένη συνεδρία, την δε τελευταία εβδομάδα θα   συμπεριλαμβάνουν και το πρόγραμμα της συνεδρίας. Επίσης σε αυτά τα email δέον να αναφέρουν ή υπενθυμίσουν και άλλα θέματα που αφορούν την Μεγάλη Επικράτεια, την Διοίκηση ή τα μέλη, όπως πχ ξαφνικές ανακοινώσεις Μεγ. Προκαθημένου, εκδηλώσεις, αγαθοεργίες, υπενθυμίσεις, ενημερώσεις για μέλη (πχ ασθένειες, χαρές, λύπες κλπ).


5)    Τρείς ημέρες πριν την συνεδρία ο διοικητής ή ο υποδιοικητής, θα επικοινωνεί τηλεφωνικώς με κάθε μέλος και θα ενημερώνει-υπενθυμίζει για την συνεδρία, το πρόγραμμα αυτής καθώς και την ώρα προσέλευσης.


6)    Ο διοικητής θα έχει δημιουργήσει το πρόγραμμα της συνεδρίας το οποίο θα του δίνει την ροή καθώς και το χρονικό περιθώριο της κάθε ενότητας.


7)    Ενδεικτική ροή προγράμματος συνεδρίας
           - Έναρξη συνεδρίας.
           - Λήψη παρουσιών.
           -  Καλωσόρισμα διοικητού.
           - Ανακοινώσεις διοικητού επί διαφόρων θεμάτων, όπως διαγγέλματα Μεγ.    
             Επικράτειας, Μεγ. Προκαθημένου, κλπ.
           - Ομιλία.
           - Τοποθετήσεις-ερωτήσεις επί της ομιλίας.
           - Τον λόγο λαμβάνει  ο Μεγ. Προκαθήμενος.
           - Κλείσιμο συνεδρίας.


8)    Ο διοικητής είναι υπεύθυνος για τις παρουσίες, απουσίες ή δικαιολογήσεις των μελών, τις οποίες αφού καταγράψει, δίνει στον Μεγ. Φρούραρχο ή σε εκπρόσωπο της Μεγάλης  επικράτειας.

 

ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΙΣ ΜΕΛΩΝ

1)    Όλα τα μέλη των διοικήσεων πρέπει να είναι παρόντα για τις συνεδρίες τουλάχιστον 30 λεπτά πριν την έναρξη της συνεδρίας προκειμένου να έχουν τον χρόνο να συνευρεθούν με τους αδελφούς-ες τους, να χαλαρώσουν, να τακτοποιήσουν οικονομικές οφειλές, αλλά και να προμηθευτούν διάφορα είδη από το πρατήριο.
2)    Όλοι πρέπει να φέρουν τον σταυρό της τάξεως τους καθώς και τυχόν διάσημα των αξιωμάτων τους, σε όλες τις ανοιχτές ή κλειστές συνεδριάσεις.
3)    Όλοι εγείρονται κατά την είσοδο και έξοδο του Μεγάλου Προκαθημένου ή του αναπληρωτού αυτού  στις συνεδρίες.
4)    Οι ιππότες πρέπει να είναι ντυμένοι με σκούρο κοστούμι ( κατά προτίμηση μαύρο), με ανοιχτόχρωμο υποκάμισο (κατά προτίμηση λευκό), να φέρουν λαιμοδέτη (γραβάτα) κατά προτίμηση αυτήν του τάγματος.
5)    Όλοι οι ιππότες και αρχόντισσες θα φροντίζουν για την έγκαιρη καταβολή των συνδρομών και διαφόρων άλλων οφειλών, κατά προτίμηση πριν από κάθε συνεδρία.  Ουδείς θα λαμβάνει αξίωμα ή παρασημοφόρηση εάν δεν έχει ήδη καταβάλει τα σχετικά ποσά της αξίας των διασήμων ή παρασήμων.  
6)    Όλοι, είτε μέσω του αξιώματός τους στο Τάγμα, είτε και με την θέση τους στην κοινωνία, οφείλουν να προάγουν τα ιπποτικά ιδεώδη και με την στάση τους να αποτελούν παράδειγμα προς μίμηση.  Με τον τρόπο αυτόν θα ενδυναμώσουν την εικόνα του τάγματος μας στην κοινωνία, το οποίο μπορεί και πρέπει να γίνει πόλος έλξης αξιόλογων συνανθρώπων μας, αλλά ταυτόχρονα θα επιτελούν κοινωνικό έργο.
7)    Κανένα μέλος δεν παίρνει τον λόγο αυθαίρετα παρά μόνο αφού ζητήσει τον λόγο από τον διοικητή του.
8)    Όλα τα μέλη κάθε διοίκησης οφείλουν να γνωρίζουν ποια ακριβώς είναι τα καθήκοντά τους, αλλά και ποια είναι τα καθήκοντα των άλλων μελών. Με τον τρόπο αυτό βοηθάμε την εύρυθμη λειτουργία της κάθε διοίκησης.
9)    Για το όποιο θέμα ή πρόβλημα προκύψει τηρούμε αυστηρά το πρωτόκολλο της ιεραρχίας.

 

                                                                                                 Φεβρουάριος 2011,
                                                                                             Μορφόπουλος Γεώργιος.

Για να εξασφαλίσουμε τη σωστή λειτουργία του ιστότοπου, μερικές φορές τοποθετούμε μικρά αρχεία δεδομένων στον υπολογιστή σας, τα λεγόμενα «cookies». Οι περισσότεροι μεγάλοι ιστότοποι κάνουν το ίδιο. Περισσότερα...

Δέχομαι

Γενικό Πρόγραμμα Μ.Ε.τ.Ε 2023

Η Διακήρυξη των Βρυξελλών

Παγκόσμιο Συνέδριο OSMTH - International

Αθήναι - Ελλάς

18 - 21 Σεπτεμβρίου 2013

Ιστορικές Στιγμές

Το τάγμα στο διαδίκτυο

OSMTH - INTERNATIONAL

Καταστατικό της Μεγάλης Επικράτειας της Ελλάδος

Τυπικά Συναντήσεων - Τελετές

Καστρολόγος

Βιβλίο

του Ινστιτούτου Ναϊτικών Μελετών και Έρευνας

Μπορείτε να το προμηθευτείτε απο το βιβλιοπωλείο Οδός Πανός, Διδότου 39 και Ιπποκράτους, 106 80 Αθήνα, τηλ. 2103616782

Μάθετε Ελληνικά - Learn Greek

Ρεγκάλια - Διαφημιστικά Δώρα