OSMTH Greece

Το Ιπποτικό Τάγμα Σήμερα

Το Κυρίαρχο Ιπποτικό Τάγμα του Ναού των Ιεροσολύμων (OSMTH), η μεγαλύτερη και καλύτερα οργανωμένη ομάδα Ιπποτών σήμερα, είναι μια διεθνής οργάνωση με 7.500 μέλη σε περισσότερες από 48 χώρες. Είναι μια μη πολιτική και μη κερδοσκοπική χριστιανική οργάνωση που εδρεύει στην Γενεύη στην Ελβετία κάτω από τον ομοσπονδιακό ληξιαρχικό αριθμό CH-660.197299-4. Ο όρος Στρατιωτικό Τάγμα έχει διατηρηθεί για καθαρά εθιμοτυπικούς και τελετουργικούς λόγους.
Αποτελείται από άνδρες (Ιππότες) και γυναίκες (αρχόντισσες) οι οποίοι έχουν καταδείξει ότι κατέχουν τις υψηλές ηθικές αξίες.
Ο λόγος, τα έργα και όχι το ξίφος είναι το όπλο του σύγχρονου ιππότη. Οι θρησκευτικές μας πεποιθήσεις είναι ο Οικουμενικός Χριστιανισμός και καλωσορίζουμε τα μέλη όλων των χριστιανικών θρησκειών που ενδιαφέρονται για θέματα ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ανθρωπιστικής βοήθειας. Αναγνωριζόμαστε επίσημα από τα Ηνωμένα Έθνη και διατηρούμε ανώτατο αξιωματούχο του OSMTH ως εκπρόσωπό μας.
Το OSMTH σήμερα, και από το 2002 έχει επίσημα αναγνωρισθεί μέσω της κοινωνικής προσφοράς του, από τον ΟΗΕ, και συμμετέχει ως μέλος σε ειρηνευτικές αποστολές και επιτροπές υπό το καθεστώς ειδικού συμβούλου.
Όπως οι παλαιοί Ναΐτες Ιππότες, λειτουργούμε ως σύγχρονο παγκόσμιο δίκτυο μορφωμένων επαγγελματιών. Με τον τρόπο αυτό μπορούμε να υποστηρίζουμε τους λιγότερο τυχερούς συνανθρώπους μας, και προωθούμε τα ιπποτικά ιδανικά της τιμής, της τιμιότητας τα ευγένειας της ανοχής και τη ς υποστήριξης στην οικουμενική χριστιανική πίστη σε όλο τον κόσμο.
Συνεργαζόμαστε με την κυβερνητική ηγεσία και με άλλες μη κυβερνητικές οργανώσεις, προκειμένου να παρέχουμε ανθρωπιστική βοήθεια και να συμμετέχουμε σε αποφάσεις για σοβαρές ανθρωπιστικές ανάγκες ή πολιτικά, εθνικά και θρησκευτικά ζητήματα. Στόχοι μας η διεθνής προώθηση των διαπολιτισμικών και δια-θρησκευτικών επαφών προκειμένου να ενισχυθούν οι γέφυρες της αδελφοσύνης μεταξύ των εθνών και των πολιτισμών. Σαν οικουμενικοί χριστιανοί, επιδιώκουμε επίσης την ενημέρωση για τις συγκρούσεις και τις αιτίες που τις προκαλούν ώστε με κατάλληλες ενέργειες, να επιτύχουμε την μελλοντική πρόληψή τους για την ειρηνική συνύπαρξη όλων των εθνών. Οι αρετές της πίστης, της ελπίδας και της φιλανθρωπίας είναι τα φώτα που καθοδηγούν το Κυρίαρχο Ιπποτικό Τάγμα του Ναού της Ιερουσαλήμ., του οποίου τα μέλη επιθυμούν ΝΑ ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΣΟΥΝ, ακριβώς όπως οι αρχικοί ιππότες είχαν εξυπηρετήσει.
Το ρητό του Τάγματος είναι:

"Non nobis, Domine, non nobis, sed Nomini Tuo ad gloriam",
Όχι για μας Κύριε όχι σε εμάς, αλλά προς το όνομά σου όλη η δόξα".
(ψαλμός 115, στίχος 1)

Τα πρότυπα ιδιότητας μέλους είναι εσκεμμένα πολύ υψηλά, και η αφιέρωσή μας σε έναν κόσμο προσφοράς απαιτεί σημαντικές προσδοκίες. Η υπηρεσία και η αφιέρωση στα κοινά δεν περιορίζονται στην αποκαλούμενη "ελίτ". Όλοι οι άνθρωποι μπορούν να αποδειχθούν αληθινοί προμαχώνες της ευγένειας, της ευπρέπειας και της αφιέρωσης στην κοινωνία μας. Αυτοί οι σιωπηλοί ήρωες κατέχουν πάντα μια τιμητική θέση ανάμεσά μας.
Σε εκείνους που τους εκφράζουν τα ιδανικά και οι επιδιώξεις μας και επιθυμούν να συμπορευθούν μαζί μας, το Τάγμα των Ιπποτών του Ναού της Ιερουσαλήμ, προσφέρει μια παγκόσμιας ποιότητας αδελφότητα, σε ένα διεθνές δίκτυο ξεχωριστών ανδρών και γυναικών.
Οι επικράτειες μπορούν επίσης να υποστηρίξουν το έργο του Τάγματος με την βοήθεια ατόμων που επιθυμούν να υποστηρίξουν τις δραστηριότητες χωρίς να γίνουν πλήρη μέλη.

Για να εξασφαλίσουμε τη σωστή λειτουργία του ιστότοπου, μερικές φορές τοποθετούμε μικρά αρχεία δεδομένων στον υπολογιστή σας, τα λεγόμενα «cookies». Οι περισσότεροι μεγάλοι ιστότοποι κάνουν το ίδιο. Περισσότερα...

Δέχομαι

Γενικό Πρόγραμμα Μ.Ε.τ.Ε 2023

Η Διακήρυξη των Βρυξελλών

Παγκόσμιο Συνέδριο OSMTH - International

Αθήναι - Ελλάς

18 - 21 Σεπτεμβρίου 2013

Ιστορικές Στιγμές

Το τάγμα στο διαδίκτυο

OSMTH - INTERNATIONAL

Γνωρίστε το Τάγμα μας

Καταστατικό της Μεγάλης Επικράτειας της Ελλάδος

Τυπικά Συναντήσεων - Τελετές

Καστρολόγος

Βιβλίο

του Ινστιτούτου Ναϊτικών Μελετών και Έρευνας

Μπορείτε να το προμηθευτείτε απο το βιβλιοπωλείο Οδός Πανός, Διδότου 39 και Ιπποκράτους, 106 80 Αθήνα, τηλ. 2103616782

Μάθετε Ελληνικά - Learn Greek

Ρεγκάλια - Διαφημιστικά Δώρα