OSMTH Greece

Επίσημη Επίσκεψη του Μεγάλου Εθνικού Διοικητού στο Ετσμιατζίν της Αρμενίας στον Ορθόδοξο Πατριάρχη & Καθολικό Πασών των Αρμενίων κ.κ. Καρεκίν Β' και σε μέλη του Υπουργικού Συμβουλίου και στον Δήμαρχο του Ερεβάν.

 

Αρμενία 5 - 8 Σεπτεμβρίου 2011

 

Μνημείο Αρμένικης γενοκτονίας του 1915 στο Γιερεβάν Μνημείο Αρμένικης γενοκτονίας του 1915 στο Γιερεβάν

Κατάθεση στέφανου στο Μνημείο της γενοκτονίας Κατάθεση στέφανου στο Μνημείο της γενοκτονίας

Λίγα λουλούδια μέσα στο Μνημείο όπου επί 24 ωρου βάσεως ανάβει η αιωνιοφλόγα Μνημείο όπου επί 24 ωρου βάσεως ανάβει η αιωνιοφλόγα

Ενός λεπτού σιγής Λίγα λόγια τιμής στο βιβλίο των επίσημων απο τον ΜΕΓΑ Εθνικό Διοικητή της ΜΕΕ Dr. Παύλο Τσολακιαν.

Στο πάρκο της γενοκτονίας ο Μεγ. Εθν. Διοικητής φυτεύει ένα έλατο για την γενοκτονία, εκ μέρους του ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΥ ΤΑΓΜΑΤΟΣ. Εκεί φυτεύουν έλατο αρχηγοί κρατών, εκκλησιών και προσωπικότητες.  Η πινακίδα που τοποθετήθηκε μπροστά απο το έλατο

Πινακίδα που τοποθετήθηκε μπροστά απο το έλατο Το έλατο που φύτεψε ο Μεγ. Εθν. Διοικητής της ΜΕΕ Dr. Παύλος Τσολακιαν

Στο κρατικό πανεπιστήμιο του ΓΙΕΡΕΒΑΝ ο Πρύτανης, ο Μεγ. Εθν. Διοικητής και Αδελφοί του τάγματος στο αμφιθέατρο με τους φοιτητές Με απόφαση της σύγκλιτου του ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ο Πρύτανης ανεκύρηξε επίτιμο καθηγητή ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ τον ΜΕΓΑ Εθνικό Διοικητή Παύλο ΤΣΟΛΑΚΙΑΝ

Φοιτητές στο αμφιθέατρο Στην Αίθουσα του θρόνου στο Ύπατο Ορθόδοξο Αρμενικό ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΙΟ στην ΑΡΜΕΝΙΑ στο Ετσμιατζιν με τον Καθολικάτο και Πατριάρχη πασών των Αρμενίων ΚΑΡΕΚΙΝ Β´

Παρασημοφόρηση του ΚΑΡΕΚΙΝ Β´ στην αίθουσα του θρόνου Απόδοση του Μεγαλόσταυρου της Μεγάλης Επικράτειας της Ελλάδος στον Αρμένιο Πατριάρχη

Φωτογραφία με τον Αρμένιο Καθολικάτο και Πατριάρχη ΚΑΡΕΚΙΝ Β' Ο Αρμένιος Καθολικάτος και Πατριάρχης ΚΑΡΕΚΙΝ Β´και ο Μέγας Εθνικός Διοικητής της Μεγάλης Επικράτειας Της Ελλάδος Dr. ΠΑΥΛΟΣ ΤΣΟΛΑΚΙΑΝ

                Με τον Δήμαρχο του ΓΙΕΡΕΒΑΝ                Με τον Δήμαρχο του Γιερεβαν όπου τον ανακηρύξαμε επίτιμο μέλος του τάγματος

Με τον υφ. Εξωτερικών κ. ΑΡΜΑΝ ΓΚΙΡΑΓΚΟΣΙΑΝ ΣΤΟ ΥΠ. Εξωτερικών Με τον γεν. Γραμματέα του ΥΠ. Εξωτερικών για θέματα του ΝΑΤΟ

Στο Υπουργείο Εξωτερικών Με την υπουργό Διασποράς την κυρ. Χρανους Αγκοπιαν

 Στο ΥΠ. Διασποράς Συνέντευξη τύπου στα ΜΜΕ

Συνέντευξη τύπου στα ΜΜΕ στο HOTEL ARARAT στο Γιερεβαν

 

Δ Ε Λ Τ Ι Ο  Τ Υ Π ΟY

                Ενημέρωση για την επίσημη επίσκεψή του Εθνικού Μέγα Διοικητού στην Αρμενία.

 

ΔΕΥΤΕΡΑ 5/9/2011

Αναχώρηση από Αθήνα 12.00 ώρα Ελλάδος. Άφιξη στο Yerevan της Αρμενίας στις 16.30 ώρα Αρμενίας. Στο αεροδρόμιο μας υποδέχτηκαν οι Αδελφοί Ιππότες της Αρμενίας. Μεταφερθήκαμε στο ξενοδοχείο ΜΑRIOT στην Πλατεία Δημοκρατίας στο κέντρο του Yerevan και κατά τις 18.30 οι Αδελφοί της Αρμενίας μας πήγαν για δείπνο.

 

ΤΡΙΤΗ 6/9/2011

Άφιξη όλης της αντιπροσωπείας μας με τους 10 Αδελφούς μας της Αρμενίας στο Μνημείο της Γενοκτονίας όπου κατέθεσα στεφάνι επ’ ονόματι της Μ.Ε.Ε. και της υπό ίδρυση Διοίκησης της Αρμενίας. Αμέσως μετά επισκεφτήκαμε το Μαυσωλείο της Γενοκτονίας όπου μας υποδέχτηκε ο Διευθυντής του Μουσείου, έγινε ξενάγηση και στο τέλος μας δώρησε ένα βιβλίο αφιερωμένο στην Γενοκτονία. Μετά πήγαμε στο πάρκο μπροστά στο Μνημείο της Γενοκτονίας όπου εκεί Αρχηγοί Κρατών, Αρχηγοί Εκκλησιών και προσωπικότητες φυτεύουν έλατα. Εκεί φύτεψα μετά της συζύγου μου ένα έλατο και μπροστά μπήκε επιγραφή με το όνομά μου ως Μέγας Προκαθήμενος της Ελλάδος. Μεγάλη τιμή καθώς αυτή η ευκαιρία δίδεται σε εξαιρετικές περιπτώσεις. Μετά πήγαμε στο Πανεπιστήμιο του Υerevan όπου μας υποδέχθηκε ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου, Καθηγητές και μας πήγαν στο Αμφιθέατρο όπου υπήρχαν περίπου 70 φοιτητές που διδάσκονται την ελληνική γλώσσα. Μεγάλη έκπληξη για μένα όταν ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου με ανακήρυξε Επίτιμο Καθηγητή Πανεπιστημίου με τον Τίτλο του Dr. Πραγματικά μεγάλη τιμή! Μίλησα στην Αρμενική και Ελληνική γλώσσα στους φοιτητές για την ιστορία του Τάγματος και τί είναι σήμερα.

Στις 14.00 φτάσαμε στο Πατριαρχείο του Etsmiatzin όπου εδρεύει ο Παναγιώτατος Πατριάρχης όλων των Αρμενίων, Karekin B’. Μας υπεδέχθη ο Επίσκοπος του Πατριάρχη και μας οδήγησε στην Αίθουσα του Θρόνου, όπου ήρθε ο Παναγιώτατος και είχαμε μια επίσημη συνάντηση μαζί του επί μιάμιση ώρα, κάτι που δεν είναι σύνηθες καθώς οι συναντήσεις μαζί του δεν ξεπερνούν την μισή ώρα. Αναφέρθηκα στο Τάγμα μας, την ιστορία του, τη σημερινή του δομή Παγκοσμίως, την αναγνώριση από τα Η.Ε. και συζητήσαμε για το Αρμενικό Πατριαρχείο Ιεροσολύμων και τον μελλοντικό υποψήφιο Αρμένιο Πατριάρχη Ιεροσολύμων.

Του αναφέραμε την ίδρυση της 1ης Διοίκησής μας στην Αρμενία, ότι το Παγκόσμιο Τάγμα το έχει ευλογήσει ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος Α’, και ζητήσαμε και του ιδίου την ευλογία, ως Καθολικάτος και Πατριάρχης όλων των Αρμενίων, της Αρμενικής Ορθοδόξου Εκκλησίας.

Πριν τη λήξη της Συνάντησής μας με τον Καθολικάτο και Πατριάρχη, εκ μέρους της Μ.Ε.Ε. τον παρασημοφορήσαμε με όλα τα διάσημα της Μ.Ε.Ε. όπως ακριβώς είχαμε κάνει και στον Παναγιώτατο Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο Α’ στην Κωνσταντινούπολη.

 

ΤΕΤΑΡΤΗ 7/9/2011

Στις 11.00 π.μ. επισκεφτήκαμε στο Υπουργείο Εξωτερικών τον Υφυπουργό Εξωτερικών κο Αρμάν Γκιραγκοσιάν. Μαζί του ήταν επίσης ο Γενικός Γραμματέας του Υπ. Εξωτερικών για θέματα ΝΑΤΟ. Η συνάντηση διήρκησε περίπου μια ώρα, αναφερθήκαμε στο Παγκόσμιο Τάγμα, στην ίδρυση Διοικήσεως στην Αρμενία, όπως επίσης το θέμα της υποψηφιότητας νέου Αρμένιου Πατριάρχη στα Ιεροσόλυμα. Ο Υφυπουργός Εξωτερικών έδειξε μεγάλο ενδιαφέρον για τις δραστηριότητες του Τάγματος μέσω των Η.Ε. όπως επίσης για τις δραστηριότητες του Τάγματος στα Ιεροσόλυμα και για την νεοιδρυθείσα Διοίκηση της Αρμενίας. Στην λήξη της συνάντησής μας τον ανακηρύξαμε επίτιμο μέλος της Μ.Ε.Ε. και του εδόθη ο Σταυρός Α’ Τάξεως.

Μετά την επίσκεψή μας στο Υπουργείο Εξωτερικών στις 13.00 μας υποδέχτηκε στο Δημαρχειακό Μέγαρο του Υerevan ο Δήμαρχος της πόλεως. Είχαμε μια πάρα πολύ ωραία συνάντηση μαζί του, αναφερθήκαμε στο Τάγμα και γενικώτερα τις δραστηριότητές του και στη λήξη της συνάντησής μας τον ανακηρύξαμε επίτιμο μέλος της Μ.Ε.Ε. και του εδόθη ο Σταυρός Α’ Τάξεως. Με τη σειρά του μας εδώρισε έναν πίνακα ο οποίος απεικόνιζε συμβολικά όλα τα μνημεία του Υerevan όπως επίσης εδώρισε σε όλα τα μέλη της αντιπροσωπείας μας ένα βιβλίο – άλμπουμ με έγχρωμες φωτογραφίες από την πόλη του Yerevan.

Στις 19.30 μ.μ. στο ξενοδοχείο MARIOT πραγματοποιήθηκε επίσημη Τελετή Εισδοχής 8 νέων δοκίμων, όπου παρευρέθησαν εκπρόσωποι άλλων Ταγμάτων και αρκετοί συγγενείς των υποψηφίων δοκίμων, αλλά το βασικώτερο ήταν ότι υπήρχε εκπροσώπηση του Αρμένιου Πατριάρχη από έναν Αρχιμανδρίτη του Πατριαρχείου, ο οποίος ευλόγησε τους νέους δοκίμους. Αυτό για εμάς σημαίνει ότι μας εγκρίνει ο Αρμένιος Καθολικάτος και Πατριάρχης και σύντομα θα έχουμε και την ευλογία του. Μετά τη λήξη της Τελετής εισδοχής δοκίμων πραγματοποιήθηκε επίσημο δείπνο δεξίωσης προς τιμήν του Μεγάλου Προκαθημένου της Μ.Ε.Ε.

 

ΠΕΜΠΤΗ 8/9/2011

Το πρωί στις 10.00, είχαμε μια επίσημη ξενάγηση στο Ιστορικό Μουσείο χειρογράφων του Yerevan όπου έχει αξιόλογα χειρόγραφα από τον 4ο αιώνα και μετά. Εκεί μας υπεδέχθη ο Διευθυντής του Μουσείου και μας παραχώρησε ξεναγό για όλο το Μουσείο.

Στις 12.00 επισκεφτήκαμε την Υπουργό Διασποράς στο Υπουργείο της, η οποία είναι υπεύθυνη για 7.500.000 Αρμενίους σε 45 χώρες ανά τον κόσμο. Σε αυτήν ανήκει επίσης η πολιτική υπευθυνότητα του Αρμενίου Πατριάρχη Ιεροσολύμων και Κωνσταντινούπολης. Με την κυρία Υπουργό είχαμε μια συνάντηση για θέματα του Τάγματός μας περίπου μια ώρα. Στην λήξη της συνάντησης την ανακηρύξαμε επίτιμο μέλος της Μ.Ε.Ε.

Στις 14.00 επισκεφτήκαμε τον Υπουργό Εσωτερικών ο οποίος είναι συγχρόνως και ο Αρχηγός της Αστυνομίας. Είχαμε μια πολύ θερμή συνάντηση για τα θέματα του Τάγματός μας. Η συνάντηση διήρκεσε μια ώρα και στην λήξη τον ανακηρύξαμε επίτιμο μέλος της Μ.Ε.Ε. Ένα από τα θέματα που είχαμε με τον Υπουργό Εσωτερικών ήταν το θέμα αναγνώρισης της Διοικήσεώς μας στην Αρμενία.

Στις 17.00 στο ξενοδοχείο Ararat του Yerevan οργανώθηκε συνέντευξη Τύπου για τα Μ.Ε.Ε. Παρευρέθηκε μεγάλος αριθμός δημοσιογράφων, ραδιοφωνικοί σταθμοί και τηλεοπτικά κανάλια κρατικά και ιδιωτικά. Κατά τη Συνέντευξη Τύπου αναφερθήκαμε στο γεγονός της Νορβηγίας, ότι ουδέποτε ο συγκεκριμένος δολοφόνος υπήρξε μέλος του Τάγματός μας και τους δώσαμε το Δελτίο Τύπου του Παγκοσμίου Τάγματος που μας είχαν στείλει. Δώσαμε μεγάλη έμφαση στη δομή του Τάγματός μας σήμερα, ότι το Τάγμα μας είναι αναγνωρίσιμο από τα Η.Ε. και έχει μια πλούσια φιλανθρωπική δράση. Ανακοινώσαμε επισήμως την ίδρυση της Α’ Διοίκησης της Αρμενίας, ότι έχουμε 7 Ιππότες και 8 Δοκίμους. Μετά αναφερθήκαμε σε όλες τις επίσημες προηγούμενες συναντήσεις μας, ειδικά με τον Καθολικάτο και Πατριάρχη Karekin B’.Υπήρχαν πολλές ερωτήσεις για τους σκοπούς του Τάγματος, δεν αφήσαμε καμία αναπάντητη, ούτε αμφιβολίες ή αρνητική εικόνα για το Τάγμα μας σήμερα παγκοσμίως.

Σε πολυτελέστατο Restaurant του Yerevan ως Μέγας Προκαθήμενος της Μ.Ε.Ε. δεξιώθηκα μετά της συζύγου μου όλους τους Αδελφούς και Αδελφές της Διοικήσεως Αρμενίας. Σε όλη τη διάρκεια της επίσημης επίσκεψής μου μας συνόδεψε ο Πρέσβης της Μ.Ε.Ε. προς την Αρμενία, γιατρός Dr. Vatche Der Garabetian, ο οποίος με όλες του τις δυνάμεις συνέβαλε στην επιτυχία της επίσημης επίσκεψής μου στην Αρμενία. Θα ήθελα να συγχαρώ τον Αδελφό Dr. Vatche όπως επίσης όλους τους Αδελφούς και Αδελφές της Διοικήσεως της Αρμενίας για την επιτυχή αυτή οργάνωση.

Εξοχώτατοι Αδελφοί, θα ήθελα να σας αναφέρω ότι η επίσημη επίσκεψή μου στην Αρμενία η οποία είχε οργανωθεί από ειδικό πρέσβη του Υπουργείου Εξωτερικών της Αρμενίας που είναι και Δόκιμος μας, έδωσε τη χαρά να νιώσουμε ότι επίσημα πλέον όλες οι πολιτικές, εκκλησιαστικές και δημοτικές αρχές της χώρας ενημερώθηκαν για την είδηση της Διοικήσεως της Αρμενίας. Όλες οι επίσημες αρχές μας αντιμετώπισαν με πολλή σοβαρότητα και βάρος προς το Τάγμα μας. Ρίξαμε δυνατές γέφυρες με την Αρμενία, η οποία θα είναι το Προπύργιο του Τάγματός μας, όχι μόνο για την περιοχή του Καυκάσου αλλά γενικώτερα για την κεντροδυτική Ασία.

Με τον Υπουργό Εξωτερικών της Αρμενίας δρομολογήσαμε για τον Μάϊο του 2012 επίσημη επίσκεψη του Μεγάλου Μαγίστρου στην Αρμενία, για να συναντήσει τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, τον Πρωθυπουργό, τον Αρμένιο Καθολικάτο και Πατριάρχη Karekin B’ και άλλες επίσημες Αρχές.

Τελειώνοντας την Έκθεσή μου θα ήθελα να σας αναφέρω ότι τους στόχους που βάζουμε τους πετυχαίνουμε και με το παραπάνω. Ο επόμενός μας στόχος είναι μια πετυχημένη συνάντηση με τον Αρμένιο Καθολικάτο και Πατριάρχη του Θρόνου της Κιλικείας, ΑΡΑΜ Α’, Μέγα Ιεράρχη και επί 2 επταετίες Πρόεδρο της Παγκόσμιας Οργάνωσης των Εκκλησιών, στην Βηρυτό 29 και 30 Σεπτεμβρίου.

Γενικό Πρόγραμμα Μ.Ε.τ.Ε 2021

200 Χρόνια Ελληνικής Επανάστασης 1821-2021

Για να εξασφαλίσουμε τη σωστή λειτουργία του ιστότοπου, μερικές φορές τοποθετούμε μικρά αρχεία δεδομένων στον υπολογιστή σας, τα λεγόμενα «cookies». Οι περισσότεροι μεγάλοι ιστότοποι κάνουν το ίδιο. Περισσότερα...

Δέχομαι

Η Διακήρυξη των Βρυξελλών

Παγκόσμιο Συνέδριο OSMTH - International

Αθήναι - Ελλάς

18 - 21 Σεπτεμβρίου 2013

Ιστορικές Στιγμές

Το τάγμα στο διαδίκτυο

OSMTH - INTERNATIONAL

Γνωρίστε το Τάγμα μας

Καταστατικό της Μεγάλης Επικράτειας της Ελλάδος

Τυπικά Συναντήσεων - Τελετές

Καστρολόγος

Βιβλίο

του Ινστιτούτου Ναϊτικών Μελετών και Έρευνας

Μπορείτε να το προμηθευτείτε απο το βιβλιοπωλείο Οδός Πανός, Διδότου 39 και Ιπποκράτους, 106 80 Αθήνα, τηλ. 2103616782

Μάθετε Ελληνικά - Learn Greek

Ρεγκάλια - Διαφημιστικά Δώρα