OSMTH Greece

Διοίκηση Κεντρικής Μακεδονίας

Απολογισμός δράσεων Διοίκησης Ναϊτών Ιπποτών Κεντρικής Μακεδονίας – Φίλιππος ο ΙΙ για το 1ο τρίμηνο του 2016

Στο πλαίσιο των δραστηριοτήτων της Διοίκησης των Ναϊτών Ιπποτών της Κεντρικής Μακεδονίας – «Φίλιππος ο ΙΙ», κατά το πρώτο τρίμηνο του τρέχοντος έτους αξίζει, κατά τομέα δραστηριότητας, να καταγραφούν τα παρακάτω :

1. ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΚΕΣ ΔΡΑΣΕΙΣ ΕΝΕΡΓΕΙΩΝ

(α) Συνετάχθει και εγκρίθηκε από την Ολομέλεια των Ιπποτών της Διοίκησης που συνεκλήθει τον Ιανουάριο, ο Ετήσιος Προγραμματισμός Ενεργειών και Δράσεων του έτους 2016, ο οποίος για πρώτη φορά συμπεριλάμβανε μετρήσιμες στοχεύσεις, στο πλαίσιο των αγαθοεργιών που θα πραγματωθούν. Ο συγκεκριμένος Προγραμματισμός, τηρήθηκε ήδη στο πρώτο τρίμηνο με ιδιαίτερη επιμέλεια.
(β) Ολοκληρώθηκε ο τεχνικός σχεδιασμός με σκοπό τη διοργάνωση του 1ου Ναϊτικού Βusiness Forum N.A. Ευρώπης στις 27 με 29 Μαΐου στη Θεσσαλονίκη και εστάλησαν ήδη από τη Μεγάλη Επικράτεια επιστολές - προσκλήσεις στους Προκαθήμενους των Βαλκανικών χωρών.

2. ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ ΕΣΩΤΕΡΙΚΏΝ ΟΜΙΛΙΩΝ

Διοργανώθηκαν, σύμφωνα και με τα οριζόμενα στον Ετήσιο Προγραμματισμό, δύο εσωτερικές ομιλίες στο πλαίσιο αντίστοιχων Ολομελειών, η πρώτη με θέμα «Κωνσταντινούπολη η Πόλη των ονείρων μας» με εισηγητή τον Αδελφό Οικονόμου Γεώργιο, Μεγάλο Σταυροφόρο και η δεύτερη με θέμα «Φορολογικές Δηλώσεις-Κρίσιμα στοιχεία στη φορολογία εισοδήματος» με εισηγητή τον Αδελφό Κεσόπουλο Αλέξη, Ιππότη A’ Τάξεως, Υποδιοικητή της Διοικήσεως μας.

3. ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ

Το Σάββατο 6 Φεβρουαρίου διοργανώθηκε η κοπής της Πρωτοχρονιάτικης Πίτας της Διοικήσεως, στο Ξενοδοχείο ΜΕΤ, η οποία συνοδεύτηκε από Τελετή Εισδοχής τριών νέων Δοκίμων Ιπποτών.
Στο σύνολο των εκδηλώσεων παρέστη ο Μεγάλος Προκαθήμενος της Μεγάλης Επικράτειας της Ελλάδος Δρ. Παύλος Τσολακιάν καθώς και η Μεγάλη Σταυροφόρος Αρχιγραμματέας της Μ.Ε.Ε. Αρχόντισσα Αδελφή Μαρία Δεφίγγου, ενώ το πνευματικό τους σκέλος λάμπρυνε με την παρουσία του ὁ Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Τυρολόης και Σερεντίου κ. Παντελεήμων.

4. ΥΠΟΔΟΧΗ ΞΕΝΩΝ ΑΝΤΙΠΟΣΩΠΕΙΩΝ

Το περασμένο έτος, πιστοί στην τήρηση των σκοπών του Τάγματός μας και ειδικότερα σε αυτόν της βοήθειας των απανταχού μαχόμενων συμπατριωτών μας που έχουν ανάγκη, μεταξύ των άλλων δράσεων, προχωρήσαμε στη συλλογή και αποστολή 10 Ηλεκτρονικών Υπολογιστών στο Ελληνικό Σχολείο του χωριού Isvoarele της επαρχίας Tulca στη Ρουμανία.
Στο πλαίσιο του δείπνου που συνόδευσε την κοπή της Πρωτοχρονιάτικης Πίτας της Διοικήσεως, είχαμε τη χαρά να υποδεχθούμε τόσο το Δήμαρχο του χωριού κ. Peitsu Nikoulake, όσο και τον δάσκαλο του Ελληνικού Σχολείου κ. Ευστράτιο Κουτσκουδή, οι οποίοι και μας ευχαριστήσαν για την υποστήριξή μας.

5. ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΕ ΣΥΝΕΔΡΙΑ

Ο Διοικητής της Διοικήσεως Αδελφός Βασίλειος Μάργαρης, συμμετείχε στο Delphi Economic Forum “Outlook for Greece and the region: A Vision 2020 - 2030" το οποίο διοργανώθηκε στις 25 με 28 Φεβρουαρίου στο Ευρωπαϊκό Πολιτιστικό Κέντρο Δελφών.
Το Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών αποτελεί ένα νέο ετήσιο θεσμό με σκοπό την αναζήτηση ουσιαστικών σκέψεων και προτάσεων για την ανασυγκρότηση της Ελληνικής οικονομίας και την ανόρθωση της Ελληνικής κοινωνίας, τη δεκαετία 2020-2030. Συμμετείχαν πάνω από 140 ομιλητές από την Ελλάδα, την Ευρώπη και τις Ηνωμένες Πολιτείες, οι οποίοι προέρχονται από τους χώρους της πολιτικής, της ακαδημίας, των επιχειρήσεων και της δημοσιογραφίας και στα πάνελ του συζητήθηκαν 20 καίρια ζητήματα, από τις αλλαγές στη διεθνή γεωπολιτική ισορροπία ισχύος και τις προκλήσεις που αντιμετωπίζει η περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου ως τα Συνταγματικά διλήμματα και τις μακροπρόθεσμες προοπτικές ανάπτυξης της Ελλάδας.

Γενικό Πρόγραμμα Μ.Ε.τ.Ε 2021

200 Χρόνια Ελληνικής Επανάστασης 1821-2021

Για να εξασφαλίσουμε τη σωστή λειτουργία του ιστότοπου, μερικές φορές τοποθετούμε μικρά αρχεία δεδομένων στον υπολογιστή σας, τα λεγόμενα «cookies». Οι περισσότεροι μεγάλοι ιστότοποι κάνουν το ίδιο. Περισσότερα...

Δέχομαι

Η Διακήρυξη των Βρυξελλών

Παγκόσμιο Συνέδριο OSMTH - International

Αθήναι - Ελλάς

18 - 21 Σεπτεμβρίου 2013

Ιστορικές Στιγμές

Το τάγμα στο διαδίκτυο

OSMTH - INTERNATIONAL

Γνωρίστε το Τάγμα μας

Καταστατικό της Μεγάλης Επικράτειας της Ελλάδος

Τυπικά Συναντήσεων - Τελετές

Καστρολόγος

Βιβλίο

του Ινστιτούτου Ναϊτικών Μελετών και Έρευνας

Μπορείτε να το προμηθευτείτε απο το βιβλιοπωλείο Οδός Πανός, Διδότου 39 και Ιπποκράτους, 106 80 Αθήνα, τηλ. 2103616782

Μάθετε Ελληνικά - Learn Greek

Ρεγκάλια - Διαφημιστικά Δώρα