OSMTH Greece

Επίσκεψη Μεγάλου Εθνικού Διοικητού - Μεγάλων Αξιωματούχων του Ύπατου Συμβουλίου ΜΕΕ Ιπποτών & Αρχοντισσών στην Κωσταντινούπολη στον Ορθόδοξο Οικουμενικό Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίο Α'

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΑΓΑΠΗΣ ΣΤΟΝ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΟ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗ

ΒΑΡΘΟΛΟΜΑΙΟ Α’

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ 14-18 ΟΚΤΩΒΡΗ 2010

Δ Ε Λ Τ Ι Ο Τ Υ Π ΟY

Την Πέμπτη, 14 Οκτωβρίου 2010, Προσκυνηματική επίσκεψη

 

Στο Οικουμενικό Πατριαρχείο πραγματοποίησαν μέλη του Κυρίαρχου Ιπποτικού Τάγματος του Ναού των Ιεροσολύμων, Μεγάλης Επικρατείας της Ελλάδος «Στρατηλάτης Μέγας Αλέξανδρος» με επικεφαλής τον Εθνικό Διοικητή του Τάγματος στην Ελλάδα Αδ. Παύλο Τσολακιάν.

Κατά τη συνάντηση με τονΟικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο προλόγισε το μέλος του Τάγματος Αδ. Γεώργιος Παπαχρήστος ο οποίος αφού εξέφρασε τα αισθήματα δέους και χαράς τόνισε μεταξύ άλλων ότι «ήλθαν όλοι ως προσκυνητές να Σας γνωρίσουν εκ του πλησίον, να πάρουν την ευχή Σας και να γίνουν κοινωνοί, όπως και εγώ, στο έργο Σας ώστε να μείνει αναμμένος ο Φάρος της Ορθοδοξίας μας».

Στη συνέχεια έλαβε το λόγο ο Αδ. Παύλος Τσολακιάν, Εθνικός Διοικητής του Τάγματος στην Ελλάδα, ο οποίος στην ομιλία του με ιδιαίτερη τιμή και συγκίνηση αναφέρθηκε σε σημαντικές μορφές της Ιστορίας και σε Μεγάλους Ευεργέτες του Γένους και του Οικουμενικού Θρόνου και ευχήθηκε έντονα την επαναλειτουργία της Ιεράς Θεολογικής Σχολής Χάλκης, την οποία και επισκέφθηκαν, λέγοντας: «Αυτό το Μεγάλο Όνειρο του Πατριάρχου Βαρθολομαίου θα γίνει πραγματικότης το γρηγορότερον, θα γίνει και δικό μας όνειρο και ευχή μεταδίδοντάς το όπου υπάρχουν μέλη του Τάγματός μας παγκοσμίως».

Σε ανάμνηση της επίσκεψης αυτής προσέφεραν στον Πατριάρχη κασετίνα με τα διάσημα του Τάγματος των Ιπποτών του Ναού των Ιεροσολύμων. Επίσης προσφέρθηκε το ειδικό αναμνηστικό μετάλλιο που φέρει την προσωπογραφία του Πατριάρχου Βαρθολομαίου με αφορμή την επίσκεψη στο Οικουμενικό Πατριαρχείο και έχει ως τίτλο «Προσκύνημα Αγάπης».
Ο Πατριάρχης Βαρθολομαίος τους καλωσόρισε με αγάπη και λόγους πατρικούς αλλά και ευχαριστίες για τα αγαθά αισθήματα και την αφοσίωσή τους προς το Οικουμενικό Πατριαρχείο, τονίζοντας ότι πρόκειται για ένα θεσμό με ιστορία δεκαεπτά αιώνων, τον αρχαιότερο θεσμό στην περιοχή αυτή του κόσμου με χριστιανική μαρτυρία
σε διάφορες εποχές, ο οποίος άντεξε σε πολλές ιστορικές αλλαγές και ανακατατάξεις.

Στην επίσκεψηαυτή των Ιπποτών παρέστη ο Γενικός Πρόξενος της Ελλάδας στην Πόλη Βασίλειος Μπορνόβας για τον οποίον ο Πατριάρχης τόνισε στα μέλη του Τάγματος ότι «ο Γενικός Πρόξενος οργανώνει ωραίες πολιτιστικές εκδηλώσεις στο θαυμάσιο Σισμανόγλειο Μέγαρο και αυτή τη φορά παρουσίασε μία έκθεση με φωτογραφίες και εμπειρίες και αναμνήσεις από Ρωμηούς της Πόλης οι οποίοι κατά τον ένα ή τον άλλο τρόπο ξεριζώθηκαν και ευρίσκονται στην Ελλάδα και διηγούνται τιςτραυματικές εμπειρίες τους όταν αναγκάστηκαν να φύγουν από εδώ. Έτσι αυτές οι εκθέσεις και οι διαλέξεις, δίνουν την ευκαιρία στους Τούρκους φίλους μας να βλέπουν και να θαυμάζουν τις εκδηλώσεις του πολιτισμού μας».

Τέλος στη συνάντηση ο Οικουμενικός Πατριάρχης ευλόγησε όλους τους παρευρισκόμενους Ιππότες και Αρχόντισσες και τους έδωσε από ένα αναμνηστικό δώρο, ένα Σταυρουδάκι του Πατριαρχείου.

Την Παρασκευή 15 Οκτωβρίου  το απόγευμα, στο Γενικό Προξενείο της Ελλάδος στην Κωνσταντινούπολη έγινε  επίσημη επίσκεψη της Ελληνικής Αντιπροσωπείας του Τάγματος, με  επικεφαλής τον  Εθνικό  Διοικητή  Αδ. Παύλο Τσολακιάν, στον Γενικό Πρόξενο της Ελλάδος στην Κωνσταντινούπολη κο Βασίλειο Μπουρνόβα, ο οποίος υποδέχτηκε στην είσοδο του Προξενείου όλους τους Αδελφούς και Αδελφές έναν έναν και μετά τους οδήγησε στην Αίθουσα Εκδηλώσεων του Γενικού Προξενείου, όπου και πραγματοποιήθηκε επίσημη δεξίωση. Κατά τη διάρκεια της επίσημης δεξίωσης έλαβε τον λόγο ο Εθνικός Διοικητής Αδ. Παύλος Τσολακιάν για να ευχαριστήσει και να συγχαρεί τον κ. Βασίλειο Μπουρνόβα για το μεγάλο κοινωνικό έργο που προσφέρει για την χώρα μας στην Τουρκία και επί τη ευκαιρία αυτού του γεγονότος με απόφαση της Μ.Ε.Ε. τον ανακήρυξε επίτιμο μέλος της Μ.Ε.Ε., του παρέδωσε τον Ιπποτικό Σταυρό Α’ τάξεως και ένα αναμνηστικό δώρο εκ μέρους όλων των Ιπποτών και Αρχοντισσών της Αντιπροσωπείας που παρευρέθη στην Κωνσταντινούπολη. Μετά τον λόγο πήρε ο κ. Μπουρνόβας ο οποίος ευχαρίστησε το Τάγμα και τον Μεγάλο Εθνικό Διοικητή και είχε κατά τη διάρκεια της δεξίωσης ξεχωριστές συναντήσεις με κάθε Διοίκηση.

Την Κυριακή 17 Οκτωβρίου 2010, η Ελληνική Αντιπροσωπεία παρακολούθησε τη Θεία Λειτουργία στον Καθεδρικό Ναό της Αγίας Τριάδος στο Ταξίμ της Κωνσταντινούπολης, χοροστατούντος του Οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου Α’ στον Ιερό Καθεδρικό Ναό της Αγίας Τριάδος. Στο τέλος της Λειτουργίας ο Οικουμενικός Πατριάρχης αναφέρθηκε στην επίσημη επίσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο Οικουμενικό Πατριαρχείο του Τάγματος και της ηγεσίας με επικεφαλής τον Εθνικό Διοικητή Αδ. Παύλο Τσολακιάν, ενώπιον όλων των πιστών μέσα στο Ναό. Στη λήξη της λειτουργίας ο Εθνικός Διοικητής και όλοι οι Μεγάλοι Άρχοντες τους Τάγματος πλησίασαν τον Οικουμενικό Πατριάρχη, τον ευχαρίστησαν για τα καλά του λόγια και για την υποδοχή που μας είχε επιφυλάξει στο Πατριαρχείο.

Η επόμενη επίσημη τελετή στο Οικουμενικό Πατριαρχείο στην Κωνσταντινούπολη θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο, 9 Απριλίου 2011.

 

 

 

Για να εξασφαλίσουμε τη σωστή λειτουργία του ιστότοπου, μερικές φορές τοποθετούμε μικρά αρχεία δεδομένων στον υπολογιστή σας, τα λεγόμενα «cookies». Οι περισσότεροι μεγάλοι ιστότοποι κάνουν το ίδιο. Περισσότερα...

Δέχομαι

Γενικό Πρόγραμμα Μ.Ε.τ.Ε 2023

Η Διακήρυξη των Βρυξελλών

Παγκόσμιο Συνέδριο OSMTH - International

Αθήναι - Ελλάς

18 - 21 Σεπτεμβρίου 2013

Ιστορικές Στιγμές

Το τάγμα στο διαδίκτυο

OSMTH - INTERNATIONAL

Καταστατικό της Μεγάλης Επικράτειας της Ελλάδος

Τυπικά Συναντήσεων - Τελετές

Καστρολόγος

Βιβλίο

του Ινστιτούτου Ναϊτικών Μελετών και Έρευνας

Μπορείτε να το προμηθευτείτε απο το βιβλιοπωλείο Οδός Πανός, Διδότου 39 και Ιπποκράτους, 106 80 Αθήνα, τηλ. 2103616782

Μάθετε Ελληνικά - Learn Greek

Ρεγκάλια - Διαφημιστικά Δώρα