OSMTH Greece

18 και 19 Οκτωβρίου του 2015 - Διεθνή Διάσκεψη με θέμα "Θρησκευτικός και Πολιτιστικός Πλουραλισμός και Ειρηνική Συνύπαρξη στη Μέση Ανατολή"

Στις 18 και 19 Οκτωβρίου του 2015 το Υπουργείο Εξωτερικών  της χώρας μας, οργάνωσε Διεθνή Διάσκεψη με θέμα

"Θρησκευτικός και Πολιτιστικός Πλουραλισμός και Ειρηνική Συνύπαρξη στη Μέση Ανατολή" ,

στο Ξενοδοχείο Ιntercontinental των Αθηνών , με την συμμετοχή δεκάδων θρησκευτικών Ηγετών ή αντιπροσώπων αυτών από όλες τις Μονοθεϊστικές Θρησκείες του πλανήτη .
Στα πλαίσια της Διάσκεψης ο Μέγας Εθνικός Διοικητής της Μεγάλης Επικράτειας της Ελλάδος Του Κυρίαρχου Ιπποτικού Τάγματος του Ναού των Ιεροσολύμων Dr. Παύλος Τσολακιάν είχε ξεχωριστές επίσημες συναντήσεις με τους κάτωθι Προκαθημένους των Ορθοδόξων Πατριαρχείων.


1.- Τον Αγιότατο Προκαθήμενο του Μεγάλου Οίκου της Αρμενικής Κιλικίας Καθολικό και Πατριάρχη Dr. ARAM A'

2.- Τον Μακαριότατο Πατριάρχη Αλεξανδρείας κ.κ. ΘΕΟΔΩΡΟ Β΄

3.- Τον Μακαριότατο Πατριάρχη Ιεροσολύμων κ.κ. ΘΕΟΦΙΛΟ Γ'

4.- Τον Μακαριότατο Πατριάρχη Αντιοχείας κ.κ. ΙΩΑΝΝΗ Ι'

5.- Τον Μακαριότατο Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ.κ. ΙΕΡΩΝΥΜΟ Β'


Η Παρουσία του Τάγματος έγινε αισθητή και η επιτυχία των συναντήσεων αυτών είχε ως αποτέλεσμα ο Μέγας Εθνικός Διοικητής της ΜΕΕ να δεχθεί επίσημες προσκλήσεις από όλους τους ανωτέρω Προκαθημένους για να τους επισκεφθούμε στα Πατριαρχεία τους .

 


Με Τον Αγιότατο Προκαθήμενο του Μεγάλου Οίκου της Αρμενικής Κιλικίας Καθολικό και Πατριάρχη Dr. ARAM A'Με τον Μακαριότατο Πατριάρχη Ιεροσολύμων κ.κ. Θεόφιλος Γ'

Με τον Μακαριότατο Πατριαρχη Αντιοχείας κ.κ. Ιωάννη Ι'

Με Τον Αγιοτατο Ποκαθημενο του Μεγαλου Οικου της Αρμενικης Κιλικιας
Καθολικό και Πατριαρχη Dr. ARAM A' και τον
Σεβασμιότατο Μητροπολητη Νεας Ιωνιας και Φιλαδελφειας κ.κ. ΓΑΒΡΙΗΛ

 

 

Επίσκεψη του Προκαθήμενου του Αρμενικού Πατριαρχείου του Μεγάλου Οίκου της Κιλικίας Dr. Αράμ Α΄ στην Ελλάδα 22-30/09/14                   
                           

            


                                        
                                            
Προσφορά Αγάπης και Στήριξης του Έργου της Κιβωτού του Κόσμου

Την Τετάρτη 3.10.2012 επιτροπή Αδελφών της Διοικήσεων Ιονίων Νήσων της Μ.Ε.Ε του Κυρίαρχου Ιπποτικού Τάγματος του Ναού της Ιερουσαλήμ συνόδευσε τον Μεγάλο Εθνικό Διοικητή Της Επικράτειας της Ελλάδας Μεγαλόσταυρο Ιππότη Dr Παύλο Τσολακιάν ,τον Πνευματικό του Τάγματος Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Βελεστίνου κ.κ Δαμασκηνό και άλλους αδελφούς και αδελφές, των Διοικήσεων Αθηνών και Πειραιά, προκειμένου να παραδώσουν στο ίδρυμα της Κιβωτού του Κόσμου σχολικά είδη, τσάντες και τετράδια, που συγκεντρώθηκαν με ενέργειες και πρωτοβουλία των αδελφών της Διοικήσεως Ιονίων από το νησί της Κέρκυρας, προκειμένου να καλυφθούν οι ετήσιες ανάγκες για τουλάχιστον 100 παιδιά. Η ανάληψη αυτής της συγκεκριμένης πρωτοβουλίας ενίσχυσης της εκπαιδευτικής προσπάθειας της σημερινής δοκιμαζόμενης νεολαίας αποτελεί για την Διοίκηση Ιονίων προτεραιότητα στις δράσεις της για αυτό τον λόγο και η ίδια κίνηση επαναλαμβάνεται για δεύτερη συνεχή χρονιά.

Με την ευκαιρία οι αδερφοί και οι αδερφές είχαν την τύχη και χαρά να περιδιαβούν και να ξεναγηθούν στους χώρους του Ιδρύματος από τον εμπνευστή της αρχικής ιδέας Πατέρα Αντώνιο και συγκινήθηκαν από την αγάπη ,την δύναμη και το κουράγιο που ξεχείλιζε ανάμεσα στους παρευρισκομένους.

Με την αφορμή της επισκέψεως ο Μέγας Εθνικός Διοικητής υπέμνησε την σημασία του έργου του εν λόγω Ιδρύματος και των μηνυμάτων που διαχέει στην κοινωνία σήμερα ιδιαίτερα που ζούμε εποχές κρίσης, επέδωσε στον Πατέρα Αντώνιο μια αναμνηστική πλακέτα του Τάγματος και υποσχέθηκε την συνέχιση της στηρίξεως και στο άμεσο και κοντινό μέλλον.

 

 

 

                   

                                                        

                                                        

                                       

 

Επίσημη Προσκηνιματική επίσκεψη στο Οικουμενικό Πατριαρχείο

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ 2-5 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2014 
 
 
Από την Πέμπτη 2  έως την Κυριακή 5 Οκτώβριου του 2014 η Μεγάλη Επικράτεια της Ελλάδος του Κυρίαρχου Ιπποτικού Τάγματος του Ναού των Ιεροσολύμων πραγματοποίησε μεγάλη επίσημη προσκηνιματική επίσκεψη στο Οικουμενικό Πατριαρχείο στην Κωνσταντινούπολη .
Στα πλαίσια της επίσκεψης , το Σάββατο  04/10/14 και ώρα 18.00 μετα τον Εσπερινό στο προαύλιο του Πατριαρχείου έλααβε χώρα μια ωραία σεμνή τελετήπαρουσία του Παναγιοτάτου Οικουμενικού Πατριάρχη κ.κ Βαρθολομαίου , η παράδοση 10 αναπηρικών αμαξιδίων , ευγενική προσφορά μέλους της Διοικήσεως Κεντρικής Μακεδονίας Αδ. Δημητρίου Γκαϊτατζή  , δια μέσου της Μεγάλης Επικράτειας της Ελλάδος, τα αμαξίδια παραδόθηκαν ως Δωρεά στην Α.ΘΠαναγιότητατον Οικουμενικό μας Πατριάρχη κ.κ Βαρθολομαίο.
Μετά την τελετή  η Σαρανταμελή αντιπροσωπεία του Τάγματος μας ανέβηκε στην Αίθουσα του Πατριαρχικού Θρόνου , εκεί Ο Παναγιότατος Καλωσόρισε , ευχαρίστησε το Τάγμα για την ευγενική του προσφορά και επανέλαβε εκ νέου την Ευλογία του πρός το Τάγμα μας. 
Ο Αδ. Γ. Παπαχρήστος προλόγισε τον Μέγα Εθνικό Διοικητή και τον προσκάλεσε για να λάβει τον λόγο , Ο Μέγας Εθνικός Διοικητής Dr. Παύλος Τσολακιάν ευχαρίστησε τον Παναγιότατο για τα καλά του λόγια και έδωσε εκ νέου όρκο προσφοράς πρός την Αγιότητα του και πρός το Οικουμενικό μας Πατριαρχείο.
Μετά το πέρας της ομιλίας του Μ.Ε. Διοικητού, ο Παναγιότατος Ευλόγησε τους Νέους Ιππότες και Αρχόντησες και τους παρέδωσε το Παράσημο του Τάγματος " ΟΙΚΟΥΜΕΝ. ΠΑΤΡΙΑΡΧΗΣ ΒΑΡΘΟΛΟΜΑΙΟΣ Α' ".
Με μια ωραία αναμνηστική ομαδική φωτογραφία με τον Παναγιότατο, έληξε η Τελέτη στο Οικουμενικό Πατριαρχείο υποσχόμενοι ότι θα είμαστε εκ νέου κοντά του πολύ σύντομα.
 
 

 

Επίσκεψη Μεγ. Εθνικού Διοικητού της Μεγάλης Επικράτειας της Ελλάδος Dr. Παύλου Τσολακιάν και του Μεγ. Σταυροφόρου Dr. Βατσέ Ντερ Γκαραμπετιάν στον Καθολικότατο και Πατριάρχη Πασών των Αρμενίων κ.κ. Καρεκίν Α' στο Πατριαρχείο του Ετσμιατζίν στην Αρμενία

                         

                                          

                      

                                      

 

 

 

                                                        

 

                   

 

 

 

 

 

 

Για να εξασφαλίσουμε τη σωστή λειτουργία του ιστότοπου, μερικές φορές τοποθετούμε μικρά αρχεία δεδομένων στον υπολογιστή σας, τα λεγόμενα «cookies». Οι περισσότεροι μεγάλοι ιστότοποι κάνουν το ίδιο. Περισσότερα...

Δέχομαι

Γενικό Πρόγραμμα Μ.Ε.τ.Ε 2023

Η Διακήρυξη των Βρυξελλών

Παγκόσμιο Συνέδριο OSMTH - International

Αθήναι - Ελλάς

18 - 21 Σεπτεμβρίου 2013

Ιστορικές Στιγμές

Το τάγμα στο διαδίκτυο

OSMTH - INTERNATIONAL

Καταστατικό της Μεγάλης Επικράτειας της Ελλάδος

Τυπικά Συναντήσεων - Τελετές

Καστρολόγος

Βιβλίο

του Ινστιτούτου Ναϊτικών Μελετών και Έρευνας

Μπορείτε να το προμηθευτείτε απο το βιβλιοπωλείο Οδός Πανός, Διδότου 39 και Ιπποκράτους, 106 80 Αθήνα, τηλ. 2103616782

Μάθετε Ελληνικά - Learn Greek

Ρεγκάλια - Διαφημιστικά Δώρα