OSMTH Greece

Νέο Δελτίο Τύπου Φιλανθρωπική Δράση

 

ΚΥΡΙΑΡΧΟ ΙΠΠΟΤΙΚΟ ΤΑΓΜΑ ΤΟΥ ΝΑΟΥ ΤΩΝ ΙΕΡΟΣΟΛΥΜΩΝ
ΜΗ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΥΠΟ ΕΙΔΙΚΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΤΟΥ Ο.Η.Ε
ΜΕΓΑΛΗ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ
«ΣΤΡΑΤΗΛΑΤΗΣ ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ»

ΜΕ ΤΙΣ ΕΥΛΟΓΙΕΣ ΤΗΣ Α.Θ. ΠΑΝΑΓΙΟΤΗΤΟΣ
ΤΟΥ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΟΥ ΠΑΤΡΙΑΡΧΟΥ ΚΑΙ ΑΡΧ/ΠΟΥ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΕΩΣ
κ.κ. ΒΑΡΘΟΛΟΜΑΙΟΥ

 

Δελτίο Τύπου

ΦΙΛΑΝΘΡΩΠΙΚΗ ΔΡΑΣΗ ΤΗΣ ΜΕΓΑΛΗΣ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ

Μετά από πρόταση της Επιτροπής του Φιλανθρωπικού της «Μ.Ε.τ.Ε.» υπό την Προεδρία της Μεγάλης Σταυροφόρου Αρχιγραμματέας Αδελφής Αρχόντισσας Δεφίγγου Μαρίας, να διαθέσουμε το Ελαιονομίο της Μ.Ε.τ.Ε. επ’ ευκαιρία των εορτών των Χριστουγέννων του 2016 σε φιλανθρωπικό έργο της Μεγάλης μας Επικράτειας στο πρόγραμμα σίτισης της Ιεράς Μητρόπολης Νέας Ιωνίας-Νέας Φιλαδέλφειας. Η Ηγεσία του Ύπατου Συμβουλίου, με επικεφαλή τον Μέγα Εθνικό Διοικητή Dr. Παύλο Τσολακιάν, τον Αναπληρωτή Μέγα Εθνικό Διοικητή Dr. Στυλιανό Καρέντζο και τον Πρόεδρο της Ελληνικής Ναϊτικής Ακαδημίας Καθηγητή Μάριο Μπέγζο, επισκέφθηκαν στα μέσα του Ιανουαρίου του 2017 τον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Νέας Ιωνίας-Νέας Φιλαδέλφειας κ.κ. Γαβριήλ για να μεταφέρουν την απόφαση της Μ.Ε.τ.Ε. και της Επιτροπής Φιλανθρωπικού για την προσφορά των 500κιλών ζυμαρικών για ενίσχυση του έργου της Ιεράς Μητρόπολης για το πρόγραμμα σίτισης των αναξιοπαθούντων της περιοχής της.

Την Πέμπτη 16 Φεβρουαρίου 2017 αντιπροσωπεία Της Μεγάλης Επικράτειας της Ελλάδος αποτελούμενη από τον Μέγα Εθνικό Διοικητή Μέγα Άρχοντα Dr. Παύλο Τσολακιάν , τον Μέγα Αναπληρωτή Εθνικό Διοικητή Ιππότη Dr. Στυλιανό Καρέντζο τους αξιωματούχους και Ιππότες Κωνσταντίνο Βαρσάμη και Ιωάννη Γεωργακόπουλο επισκέφτηκε τον ναό ,της Ιεράς Μητροπόλεως Νέας Ιωνίας - Νέας Φιλαδέλφειας του Αγίου Σπυρίδωνα.

Στον ιερό ναό λειτουργεί δομή σίτισης της Ιεράς Μητρόπολης με την επίβλεψη ,το ζήλο και την προσωπική εργασία του Πατέρα Νεκτάριου προσφέροντας καθημερινά γεύματα σε κατοίκους που λόγο της κρίσης δεν έχουν τη δυνατότητα σίτισης.

Η αντιπροσωπεία συνάντησε τον Πατέρα Νεκτάριο και τις εθελόντριες μαγείρισσες και παρέδωσε πεντακόσια κιλά ζυμαρικά για την κάλυψη των αναγκών της συγκεκριμένης δομής σίτισης. Στην συνάντηση που ακολούθησε με τον Πατέρα Νεκτάριο έγιναν αναφορές από εκείνον για συγκεκριμένα προβλήματα που αντιμετωπίζει στην παραγωγή του συσσιτίου.

Ο Μέγας Εθνικός Διοικητής, αφού εξήρε το έργο το όποιο προσφέρουν στους συνανθρώπους μας, ανέλαβε την υποχρέωση ότι θα προσπαθήσουμε να σταθούμε δίπλα τους και να βοηθήσουμε στην επίλυση των προβλημάτων που μας παρουσιάστηκαν.

Ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Νέας Ιωνίας-Νέας Φιλαδέλφειας
κ.κ. ΓΑΒΡΙΗΛ
και ο Μέγας Εθνικός Διοικητής της Μ.Ε.τ.Ε. Μέγας Άρχοντας
Dr. ΠΑΥΛΟΣ ΤΣΟΛΑΚΙΑΝ
ο Αναπληρωτής Μέγας Εθνικός Διοικητής Dr. ΣΤΥΛΙΑΝΟΣ ΚΑΡΕΝΖΤΟΣ και ο Πρόεδρος της Ελληνικής Ναϊτικής Ακαδημίας της Μ.Ε.τ.Ε. Καθ. ΜΑΡΙΟΣ ΜΠΕΓΖΟΣ

Εικόνες από την παράδοση τροφίμων στον Ιερό Ναό Αγ. Σπυρίδωνα Νέας Ιωνίας - Νέας Φιλαδέλφειας

 

 

Εικόνες από τις εγκαταστάσεις και το εστιατόριο Ημερήσιου Συσσιτίου της Ιεράς Μητρόπολης Νέας Ιωνίας-Νεας Φιλαδέλφειας

Υπεύθυνος Προγράμματος Πατέρας Νεκτάριος

Ομαδική Φωτογραφία με τις Εθελόντριες κυρίες για την προετοιμασία της Ημερήσιας σίτισης

Νέο βιβλίο Τάγματος

Κυκλοφόρησε το νέο Βιβλίο του ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟΥ ΝΑΪΤΙΚΩΝ ΜΕΛΕΤΩΝ ΚΑΙ ΕΡΕΥΝΑΣ

Μπορείτε να το προμηθευτείτε απ'το Βιβλιοπωλείο Οδός Πανός, Διδότου 39 και Ιπποκράτους, 106 80 Αθήνα, τηλ. 2103616782.

Παρουσίαση Βιβλίου

-

Ημερήσια Διαταγή 13ης Νοεμβρίου 2015 - Πένθος

                    

     Το Κυρίαρχο Ιπποτικό Τάγμα του Ναού των Ιεροσολύμων
      Μη Κυβερνητική Οργάνωση υπό Ειδικό Καθεστώς του Ο.Η.Ε.

 ΜΕΓΑΛΗ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ
  «ΣΤΡΑΤΗΛΑΤΗΣ ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ»

ΥΠΟ ΤΙΣ ΕΥΛΟΓΙΕΣ ΤΗΣ Α.Θ. ΠΑΝΑΓΙOΤΗΤΟΣ
ΤΟΥ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΟΥ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗ κ.κ. ΒΑΡΘΟΛΟΜΑΙΟΥ

                          

ΗΜΕΡΗΣΙΑ ΔΙΑΤΑΓΗ

13ης Νοεμβρίου

ΠΕΝΘΟΣ

Σήμερα, Παρασκευή προς Σάββατο, 13 Νοεμβρίου 2015 με μεγάλη θλίψη πληροφορηθήκαμε από τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης της χώρας μας, την άνανδρη τρομοκρατική ενέργεια που έλαβε χώρα στο κέντρο των Παρισίων εις βάρος του Αδελφικού Γαλλικού Λαού. Από τις πληροφορίες μας μάθαμε για τον τραγικό θάνατο 130 Γάλλων αθώων πολιτών και άνω των 350 τραυματιών.

Μόλις το πληροφορήθηκε ο Μεγ. Εθν. Διοικητής κάλεσε σε έκτακτη  σύνοδο την Ηγεσία του Ύπατου Συμβουλίου της Μεγάλης Επικράτειας της Ελλάδος,η οποία συνεδρίασε και πήρε την εξής απόφαση :

ΑΠΟΦΑΣΗ
ΗΓΕΣΙΑΣ ΥΠΑΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ
ΤΗΣ 13ΗΣ ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2015

Για το θλιβερό αυτό γεγονός αποφασίσθηκαν τα εξής :

1.- Κηρύττουμε Πενθήμερο πένθος σε όλη τη Μεγάλη Επικράτεια της Ελλάδος και στις Μεντωρίες της, Κύπρο, Αρμενία, Αίγυπτο, Λίβανο από 13 έως  17 Νοεμβρίου 2015.

2.- Να κυματίζουν μεσίστιες οι Σημαίες στο Εθνικό Μεγάλο Διοικητήριο των Αθηνών .

3.- Να αναβληθούν όλες οι εκδηλώσεις της Μ.Ε.Ε. από 13 έως 17 Νοεμβρίου 2015 σε όλη την Γεωγραφική Περιφέρεια της Μ.Ε.Ε.

4.- Να κατατεθεί Στεφάνι στο προαύλιο της Γαλλικής Πρεσβείας των Αθηνών στην μνήμη όλων αυτών που αδίκως έπεσαν θύματα μιας τέτοιας άνανδρης τρομοκρατικής ενέργειας,

επ' ονόματι της Μ.Ε.Ε.

5.- Να σταλεί Συλλυπητήρια Επιστολή στον Μεγάλο Παγκόσμιο Διοικητή Col. Dr. M. Picciotto  και στον Μεγάλο Προκαθήμενο της Μεγάλης Επικράτειας της Γαλλίας Αδελφό Jean Pelegrín .

6.- Η Ανακοίνωση του Πένθους και η Ημερήσια Διαταγή για την Απόφαση της Μ.Ε.Ε. να αναρτηθεί στην ιστοσελίδα της Μ.Ε.Ε. για ένα πενθήμερο .

7.- Και τέλος στην Μεγάλη Τελετή Εθνικής Περικόσμησης της Μ.Ε.Ε.,στις 21 Νοεμβρίου του 2015 στην ΑΘΗΝΑ, να τηρηθεί ενός λεπτού σιγή στη μνήμη όλων των θυμάτων της τρομοκρατικής ενέργειας εις βάρος του Αδελφικού Γαλλικού Λαού.

 

ΠΡΟΤΑΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΜΕΓΑΛΗ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΤΟΥ OSMTH GREECE - ΑΠΟΦΑΣΗ ΨΗΦΙΣΜΑ

ΠΡΟΤΑΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΜΕΓΑΛΗ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΤΟΥ

OSMTH GREECE

•••••••••••

ΑΠΟΦΑΣΗ- ΨΗΦΙΣΜΑ

                                                                                       

         Το Κυρίαρχο Ιπποτικό Τάγμα του Ναού των Ιεροσολύμων

Μη Κυβερνητική Οργάνωση υπό Ειδικό Καθεστώς του Ο.Η.Ε.

            ΜΕΓΑΛΗ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ
            «ΣΤΡΑΤΗΛΑΤΗΣ ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ»

             ΥΠΟ ΤΙΣ ΕΥΛΟΓΙΕΣ ΤΗΣ Α.Θ. ΠΑΝΑΓΙOΤΗΤΟΣ
             ΤΟΥ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΟΥ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗ κ.κ. ΒΑΡΘΟΛΟΜΑΙΟΥ

       

Στο Παγκόσμιο Συνέδριο των Ναϊτών Ιπποτών του Τάγματος
στην Κολωνία της Γερμανίας
από30 Σεπτεμβρίου - 3 Οκτωβρίου 2015

Με την ευκαιρία της εκατονταετηρίδας από τηνΑρμενική Γενοκτονία :

-•-•-•-•-•-•-•-•-

Το Παγκόσμιο Συνέδριο  των Ναϊτών Ιπποτών στην ολομέλειά τουτον Οκτώβριο του 2015, έκρινε ομόφωνα:

Ότι το έτος 2015 σηματοδοτεί την εκατονταετηρίδα της γενοκτονίας 1,5 εκατομμυρίου Αρμενίων που διεπράχθη από την Οθωμανική Αυτοκρατορία το 1915,

Ότι η απουσία αδιαμφισβήτητης και έγκαιρης καταδίκης της Αρμενικής Γενοκτονίας συνεισέφερε σε μεγάλο βαθμό στην αποτυχία να αποτραπούν παρόμοια εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας,

Ότι η απάρνηση της γενοκτονίας είναι ευρέως αναγνωρισμένη σαν το τελικό στάδιο της γενοκτονίας, εσωκλείοντας ατιμωρησία για αυτούς που διέπραξαν τη γενοκτονία, και ανοίγοντας το δρόμο για μελλοντικές γενοκτονίες,

Ότι η έμφυτη αξιοπρέπεια και τα ισοδύναμα και αναπαλλοτρίωτα δικαιώματα όλων των μελών της ανθρώπινης οικογένειας είναι τα θεμέλια της ελευθερίας, της δικαιοσύνης και της ειρήνης στον κόσμο,

Ότι το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, πάνω από 30 εθνικά κοινοβούλια και κυβερνήσεις, καθώς επίσης πολλές τοπικές κυβερνήσεις , Θρησκευτικοί Ηγέτες  και διεθνείς οργανισμοί, έχουν ήδη αναγνωρίσει την Αρμενική Γενοκτονία,

Εισφορές στη μνήμη του 1,5 εκατομμυρίου αθώων θυμάτων της Αρμενικής Γενοκτονίας,

Καταδίκες όλων των μορφών εγκλημάτων εναντίον της ανθρωπότητας και της γενοκτονίας και βαθιές απόπειρες αποδοκιμασίας για την απάρνησή τους,

Διακηρύττει ότι όλα τα εγκλήματα εναντίον της ανθρωπότητας θα έπρεπε να είναι ανάμεσα στις προτεραιότητες της διεθνούς κοινότητας και υποστηρίζει τον αγώνα της διεθνούς κοινότητας για την αποτροπή των γενοκτονιών, την αποκατάσταση των δικαιωμάτων για τα θύματα της γενοκτονίας και την ίδρυση ιστορικής δικαιοσύνης,

Αποδοκιμάζει την πολιτική της άρνησης που έχει αναπτυχθεί από την Τουρκική κυβέρνηση και την προσκαλεί  να συμβιβαστεί με το παρελθόν της και να αναγνωρίσει το έγκλημα που έχει διαπραχθεί εναντίον του Αρμενικού λαού από την Οθωμανική Αυτοκρατορία .

Καλεί την Τουρκία να ιδρύσει διπλωματικές σχέσεις με την Αρμενία στο πνεύμα καλής γειτνίασης και να επιλύσει ειρηνικά την διαμάχη για τα σύνορά τους.

Διακηρύττει ότι θα χρησιμοποιήσει όλες τις δυνατότητές της για να εγείρει ευαισθητοποίηση για την Αρμενική γενοκτονία και την αναγνώρισή της από όλα τα κράτη που δεν το έχουν κάνει ως σήμερα.

••••••••••

Η Διακήρυξη των Βρυξελλών

Γνωρίστε το Τάγμα μας

Παγκόσμιο Συνέδριο OSMTH - International

Αθήναι - Ελλάς

18 - 21 Σεπτεμβρίου 2013

Για να εξασφαλίσουμε τη σωστή λειτουργία του ιστότοπου, μερικές φορές τοποθετούμε μικρά αρχεία δεδομένων στον υπολογιστή σας, τα λεγόμενα «cookies». Οι περισσότεροι μεγάλοι ιστότοποι κάνουν το ίδιο. Περισσότερα...

Δέχομαι

Ιστορικές Στιγμές

Το τάγμα στο διαδίκτυο

OSMTH - INTERNATIONAL

Καταστατικό της Μεγάλης Επικράτειας της Ελλάδος

Τυπικά Συναντήσεων - Τελετές

Καστρολόγος

Βιβλίο

του Ινστιτούτου Ναϊτικών Μελετών και Έρευνας

Μπορείτε να το προμηθευτείτε απο το βιβλιοπωλείο Οδός Πανός, Διδότου 39 και Ιπποκράτους, 106 80 Αθήνα, τηλ. 2103616782

Ρεγκάλια - Διαφημιστικά Δώρα