OSMTH Greece

Έκκληση μέσω Ύπατου Συμβουλίου του Παγκοσμίου Τάγματος προς τον ΟΗΕ για την Αγία Σοφιά

 

ΚΥΡΙΑΡΧΟ ΙΠΠΟΤΙΚΟ ΤΑΓΜΑ ΤΟΥ ΝΑΟΥ ΤΩΝ ΙΕΡΟΣΟΛΥΜΩΝ
ΜΗ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΥΠΟ ΕΙΔΙΚΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΤΟΥ Ο.Η.Ε.

ΜΕΓΑΛΗ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ
«ΣΤΡΑΤΗΛΑΤΗΣ ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ»

ΥΠΟ ΤΙΣ ΕΥΛΟΓΙΕΣ ΤΗΣ Α.Θ. ΠΑΝΑΓΙOΤΗΤΟΣ
ΤΟΥ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΟΥ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗ κ.κ. ΒΑΡΘΟΛΟΜΑΙΟΥ

ΕΚΚΛΗΣΗ ΜΕΣΩ ΥΠΑΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΤΟΥ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΥ ΤΑΓΜΑΤΟΣ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΟΗΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ

 

ΑΠΕΥΘΥΝΟΥΜΕ ΕΙΔΙΚΗ ΕΚΚΛΗΣΗ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟ ΗΝΩΜΕΝΩΝ ΕΘΝΩΝ ΔΙΑ ΜΕΣΟΥ ΤΟΥ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΥ ΥΠΑΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΤΟΥ ΚΥΡΙΑΡΧΟΥ ΙΠΠΟΤΙΚΟΥ ΤΑΓΜΑΤΟΣ ΤΟΥ ΝΑΟΥ ΤΩΝ ΙΕΡΟΣΟΛΥΜΩΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΜΕΓΑΛΗ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΓΙΑ ΤΟ ΣΠΟΥΔΑΙΟΤΕΡΟ ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΛΟ ΤΗΝ "ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ" ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΜΕΤΑΤΡΑΠΕΙ ΣΕ ΙΣΛΑΜΙΚΟ ΤΕΜΕΝΟ

 

Η Μεγάλη Επικράτεια της Ελλάδος του «Κυρίαρχου Ιπποτικού Τάγματος του Ναού των Ιεροσολύμων», μιας παγκόσμιας Χριστιανικής Αδελφότητας, «O.S.M.T.H.» INTERNATIONAL, το μοναδικό Τάγμα αναγνωρισμένο από τον Οργανισμό των Ηνωμένων Εθνών σε ειδικό συμβουλευτικό καθεστώς, ενώνει τη φωνή της με όλες τις δυνάμεις της Παγκόσμιας Κοινότητας που υπερασπίζονται το σπουδαιότερο ιστορικό-θρησκευτικό σύμβολο της Ορθοδοξίας, την Αγιά Σοφιά του Ιουστινιανού και αγωνίζονται να αποτρέψουν τους εμπρηστικούς και βέβηλους σχεδιασμούς του Τούρκου προέδρου να τη μετατρέψει σε Ισλαμικό Τέμενος.

Η Αγιά Σοφιά αποτελεί κηρυγμένο από την UNESCO Μνημείο της Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς.

Η δεοντολογία της προστασίας της Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς απαιτεί το σεβασμό και την ανάδειξη των αξιών όλων των ιστορικών περιόδων του μνημείου.

Η θέσπιση της Αγιάς Σοφίας ως Μουσείου, και μάλιστα στο Σύνταγμα της σύγχρονης Τουρκίας το 1934 από τον Ατατατούρκ, αναγνώριζε την απόλυτη αυτή επιταγή της UNESCO.

Η ανατροπή του καθεστώτος αυτού από τον Τούρκο Πρόεδρο Ερντογάν και η προσπάθειά του περί μονομερούς λειτουργίας της Αγιάς Σοφιάς ως Ισλαμικού Τεμένους παραβιάζει όλες τις αξίες του μεγάλου μνημείου του Βυζαντίου και της Ορθοδοξίας που πρέπει να διατηρηθούν.

Βεβηλώνει τη λειτουργία του ως Μνημείου που ενώνει διαφορετικούς Πολιτισμούς και Θρησκείες, όπως εκφράστηκε στο Σύμφωνο Συνεργασίας μεταξύ του Πανεπιστημίου του Princeton, του Αντισεισμικού Ινστιτούτου Kandilli του Πανεπιστημίου του Βοσπόρου και του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου στις 19 Μαρτίου 1994 στην Κωνσταντινούπολη για την αντισεισμική προστασία και συντήρησης της Αγιάς Σοφιάς, την οποία και υπηρέτησε αποτελεσματικά κατά το μεγάλο σεισμό του Αυγούστου 1999.

Παραβιάζει τη Συμφωνία μεταξύ της Ελληνικής Δημοκρατίας και της Δημοκρατίας της Τουρκίας γα την επιστημονική, τεχνολογική και πολιτιστική συνεργασία που κυρώθηκε από τη Βουλή των Ελλήνων και την Τουρκική Εθνοσυνέλευση το 2001 , όπου αναφέρεται στην υποδειγματική ανάπτυξή της σε εμβληματικά Μνημεία- Μουσεία, όπως η Αγιά Σοφία.

Το Κυρίαρχο Ιπποτικό Τάγμα του Ναού των Ιεροσολύμων, ως θεματοφύλακας των οικουμενικών αξιών της Πολιτιστικής Κληρονομιάς υπό το φως του Χριστιανισμού και της Ορθοδοξίας, και μάλιστα υπό το πρίσμα του ειδικού συμβουλευτικού καθεστώτος που το χαρακτηρίζει, απευθύνει έκκληση στον Οργανισμό Ηνωμένων Εθνών να αποδοκιμάσει κάθε απαξία, όπως αυτές που μεθοδεύει ο Τούρκος Πρόεδρος Ερντογάν για το μοναδικό Μνημείο Παγκόσμιας Κληρονομιάς της Αγιάς Σοφιάς, κάθε εμπρηστική ενέργεια για τη συνεργασία των λαών της Μεσογείου, ιδιαίτερα στα ευαίσθητα σύνορα Ελλάδας-Τουρκίας,κάθε αναίρεση της ίδιας τελικά της Σύγχρονης Τουρκίας, του Συντάγματος και των κυρωμένων από τη Βουλή διακρατικών συνεργασιών της.

Υψώνουμε τη φωνή μας να υπερασπιστούμε τις αξίες της Αγιά Σοφίας του Ιουστινιανού, ενός μεγάλου Μνημείου της Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς, που ενώνει την Οικουμένη και καταξιώνει τον άνθρωπο, άνω θρώσκοντα.

 

ΥΠΑΤΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΗΣ ΜΕΓΑΛΗΣ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ

Νέο βιβλίο Τάγματος

Κυκλοφόρησε το νέο Βιβλίο του ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟΥ ΝΑΪΤΙΚΩΝ ΜΕΛΕΤΩΝ ΚΑΙ ΕΡΕΥΝΑΣ

Μπορείτε να το προμηθευτείτε απ'το Βιβλιοπωλείο Οδός Πανός, Διδότου 39 και Ιπποκράτους, 106 80 Αθήνα, τηλ. 2103616782.

Παρουσίαση Βιβλίου

-

Ημερήσια Διαταγή 13ης Νοεμβρίου 2015 - Πένθος

                    

     Το Κυρίαρχο Ιπποτικό Τάγμα του Ναού των Ιεροσολύμων
      Μη Κυβερνητική Οργάνωση υπό Ειδικό Καθεστώς του Ο.Η.Ε.

 ΜΕΓΑΛΗ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ
  «ΣΤΡΑΤΗΛΑΤΗΣ ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ»

ΥΠΟ ΤΙΣ ΕΥΛΟΓΙΕΣ ΤΗΣ Α.Θ. ΠΑΝΑΓΙOΤΗΤΟΣ
ΤΟΥ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΟΥ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗ κ.κ. ΒΑΡΘΟΛΟΜΑΙΟΥ

                          

ΗΜΕΡΗΣΙΑ ΔΙΑΤΑΓΗ

13ης Νοεμβρίου

ΠΕΝΘΟΣ

Σήμερα, Παρασκευή προς Σάββατο, 13 Νοεμβρίου 2015 με μεγάλη θλίψη πληροφορηθήκαμε από τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης της χώρας μας, την άνανδρη τρομοκρατική ενέργεια που έλαβε χώρα στο κέντρο των Παρισίων εις βάρος του Αδελφικού Γαλλικού Λαού. Από τις πληροφορίες μας μάθαμε για τον τραγικό θάνατο 130 Γάλλων αθώων πολιτών και άνω των 350 τραυματιών.

Μόλις το πληροφορήθηκε ο Μεγ. Εθν. Διοικητής κάλεσε σε έκτακτη  σύνοδο την Ηγεσία του Ύπατου Συμβουλίου της Μεγάλης Επικράτειας της Ελλάδος,η οποία συνεδρίασε και πήρε την εξής απόφαση :

ΑΠΟΦΑΣΗ
ΗΓΕΣΙΑΣ ΥΠΑΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ
ΤΗΣ 13ΗΣ ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2015

Για το θλιβερό αυτό γεγονός αποφασίσθηκαν τα εξής :

1.- Κηρύττουμε Πενθήμερο πένθος σε όλη τη Μεγάλη Επικράτεια της Ελλάδος και στις Μεντωρίες της, Κύπρο, Αρμενία, Αίγυπτο, Λίβανο από 13 έως  17 Νοεμβρίου 2015.

2.- Να κυματίζουν μεσίστιες οι Σημαίες στο Εθνικό Μεγάλο Διοικητήριο των Αθηνών .

3.- Να αναβληθούν όλες οι εκδηλώσεις της Μ.Ε.Ε. από 13 έως 17 Νοεμβρίου 2015 σε όλη την Γεωγραφική Περιφέρεια της Μ.Ε.Ε.

4.- Να κατατεθεί Στεφάνι στο προαύλιο της Γαλλικής Πρεσβείας των Αθηνών στην μνήμη όλων αυτών που αδίκως έπεσαν θύματα μιας τέτοιας άνανδρης τρομοκρατικής ενέργειας,

επ' ονόματι της Μ.Ε.Ε.

5.- Να σταλεί Συλλυπητήρια Επιστολή στον Μεγάλο Παγκόσμιο Διοικητή Col. Dr. M. Picciotto  και στον Μεγάλο Προκαθήμενο της Μεγάλης Επικράτειας της Γαλλίας Αδελφό Jean Pelegrín .

6.- Η Ανακοίνωση του Πένθους και η Ημερήσια Διαταγή για την Απόφαση της Μ.Ε.Ε. να αναρτηθεί στην ιστοσελίδα της Μ.Ε.Ε. για ένα πενθήμερο .

7.- Και τέλος στην Μεγάλη Τελετή Εθνικής Περικόσμησης της Μ.Ε.Ε.,στις 21 Νοεμβρίου του 2015 στην ΑΘΗΝΑ, να τηρηθεί ενός λεπτού σιγή στη μνήμη όλων των θυμάτων της τρομοκρατικής ενέργειας εις βάρος του Αδελφικού Γαλλικού Λαού.

 

ΠΡΟΤΑΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΜΕΓΑΛΗ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΤΟΥ OSMTH GREECE - ΑΠΟΦΑΣΗ ΨΗΦΙΣΜΑ

ΠΡΟΤΑΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΜΕΓΑΛΗ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΤΟΥ

OSMTH GREECE

•••••••••••

ΑΠΟΦΑΣΗ- ΨΗΦΙΣΜΑ

                                                                                       

         Το Κυρίαρχο Ιπποτικό Τάγμα του Ναού των Ιεροσολύμων

Μη Κυβερνητική Οργάνωση υπό Ειδικό Καθεστώς του Ο.Η.Ε.

            ΜΕΓΑΛΗ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ
            «ΣΤΡΑΤΗΛΑΤΗΣ ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ»

             ΥΠΟ ΤΙΣ ΕΥΛΟΓΙΕΣ ΤΗΣ Α.Θ. ΠΑΝΑΓΙOΤΗΤΟΣ
             ΤΟΥ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΟΥ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗ κ.κ. ΒΑΡΘΟΛΟΜΑΙΟΥ

       

Στο Παγκόσμιο Συνέδριο των Ναϊτών Ιπποτών του Τάγματος
στην Κολωνία της Γερμανίας
από30 Σεπτεμβρίου - 3 Οκτωβρίου 2015

Με την ευκαιρία της εκατονταετηρίδας από τηνΑρμενική Γενοκτονία :

-•-•-•-•-•-•-•-•-

Το Παγκόσμιο Συνέδριο  των Ναϊτών Ιπποτών στην ολομέλειά τουτον Οκτώβριο του 2015, έκρινε ομόφωνα:

Ότι το έτος 2015 σηματοδοτεί την εκατονταετηρίδα της γενοκτονίας 1,5 εκατομμυρίου Αρμενίων που διεπράχθη από την Οθωμανική Αυτοκρατορία το 1915,

Ότι η απουσία αδιαμφισβήτητης και έγκαιρης καταδίκης της Αρμενικής Γενοκτονίας συνεισέφερε σε μεγάλο βαθμό στην αποτυχία να αποτραπούν παρόμοια εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας,

Ότι η απάρνηση της γενοκτονίας είναι ευρέως αναγνωρισμένη σαν το τελικό στάδιο της γενοκτονίας, εσωκλείοντας ατιμωρησία για αυτούς που διέπραξαν τη γενοκτονία, και ανοίγοντας το δρόμο για μελλοντικές γενοκτονίες,

Ότι η έμφυτη αξιοπρέπεια και τα ισοδύναμα και αναπαλλοτρίωτα δικαιώματα όλων των μελών της ανθρώπινης οικογένειας είναι τα θεμέλια της ελευθερίας, της δικαιοσύνης και της ειρήνης στον κόσμο,

Ότι το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, πάνω από 30 εθνικά κοινοβούλια και κυβερνήσεις, καθώς επίσης πολλές τοπικές κυβερνήσεις , Θρησκευτικοί Ηγέτες  και διεθνείς οργανισμοί, έχουν ήδη αναγνωρίσει την Αρμενική Γενοκτονία,

Εισφορές στη μνήμη του 1,5 εκατομμυρίου αθώων θυμάτων της Αρμενικής Γενοκτονίας,

Καταδίκες όλων των μορφών εγκλημάτων εναντίον της ανθρωπότητας και της γενοκτονίας και βαθιές απόπειρες αποδοκιμασίας για την απάρνησή τους,

Διακηρύττει ότι όλα τα εγκλήματα εναντίον της ανθρωπότητας θα έπρεπε να είναι ανάμεσα στις προτεραιότητες της διεθνούς κοινότητας και υποστηρίζει τον αγώνα της διεθνούς κοινότητας για την αποτροπή των γενοκτονιών, την αποκατάσταση των δικαιωμάτων για τα θύματα της γενοκτονίας και την ίδρυση ιστορικής δικαιοσύνης,

Αποδοκιμάζει την πολιτική της άρνησης που έχει αναπτυχθεί από την Τουρκική κυβέρνηση και την προσκαλεί  να συμβιβαστεί με το παρελθόν της και να αναγνωρίσει το έγκλημα που έχει διαπραχθεί εναντίον του Αρμενικού λαού από την Οθωμανική Αυτοκρατορία .

Καλεί την Τουρκία να ιδρύσει διπλωματικές σχέσεις με την Αρμενία στο πνεύμα καλής γειτνίασης και να επιλύσει ειρηνικά την διαμάχη για τα σύνορά τους.

Διακηρύττει ότι θα χρησιμοποιήσει όλες τις δυνατότητές της για να εγείρει ευαισθητοποίηση για την Αρμενική γενοκτονία και την αναγνώρισή της από όλα τα κράτη που δεν το έχουν κάνει ως σήμερα.

••••••••••

Η Διακήρυξη των Βρυξελλών

Παγκόσμιο Συνέδριο OSMTH - International

Αθήναι - Ελλάς

18 - 21 Σεπτεμβρίου 2013

Για να εξασφαλίσουμε τη σωστή λειτουργία του ιστότοπου, μερικές φορές τοποθετούμε μικρά αρχεία δεδομένων στον υπολογιστή σας, τα λεγόμενα «cookies». Οι περισσότεροι μεγάλοι ιστότοποι κάνουν το ίδιο. Περισσότερα...

Δέχομαι

Ιστορικές Στιγμές

Το τάγμα στο διαδίκτυο

OSMTH - INTERNATIONAL

Καταστατικό της Μεγάλης Επικράτειας της Ελλάδος

Τυπικά Συναντήσεων - Τελετές

Καστρολόγος

Βιβλίο

του Ινστιτούτου Ναϊτικών Μελετών και Έρευνας

Μπορείτε να το προμηθευτείτε απο το βιβλιοπωλείο Οδός Πανός, Διδότου 39 και Ιπποκράτους, 106 80 Αθήνα, τηλ. 2103616782

Ρεγκάλια - Διαφημιστικά Δώρα