OSMTH Greece

 

ΚΥΡΙΑΡΧΟ ΙΠΠΟΤΙΚΟ ΤΑΓΜΑ ΤΟΥ ΝΑΟΥ ΤΩΝ ΙΕΡΟΣΟΛΥΜΩΝ
ΜΗ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΥΠΟ ΕΙΔΙΚΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΤΟΥ Ο.Η.Ε.

ΜΕΓΑΛΗ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ
«ΣΤΡΑΤΗΛΑΤΗΣ ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ»

ΥΠΟ ΤΙΣ ΕΥΛΟΓΙΕΣ ΤΗΣ Α.Θ. ΠΑΝΑΓΙOΤΗΤΟΣ
ΤΟΥ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΟΥ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗ κ.κ. ΒΑΡΘΟΛΟΜΑΙΟΥ

ΕΚΚΛΗΣΗ ΜΕΣΩ ΥΠΑΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΤΟΥ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΥ ΤΑΓΜΑΤΟΣ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΟΗΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ

 

ΑΠΕΥΘΥΝΟΥΜΕ ΕΙΔΙΚΗ ΕΚΚΛΗΣΗ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟ ΗΝΩΜΕΝΩΝ ΕΘΝΩΝ ΔΙΑ ΜΕΣΟΥ ΤΟΥ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΥ ΥΠΑΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΤΟΥ ΚΥΡΙΑΡΧΟΥ ΙΠΠΟΤΙΚΟΥ ΤΑΓΜΑΤΟΣ ΤΟΥ ΝΑΟΥ ΤΩΝ ΙΕΡΟΣΟΛΥΜΩΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΜΕΓΑΛΗ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΓΙΑ ΤΟ ΣΠΟΥΔΑΙΟΤΕΡΟ ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΛΟ ΤΗΝ "ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ" ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΜΕΤΑΤΡΑΠΕΙ ΣΕ ΙΣΛΑΜΙΚΟ ΤΕΜΕΝΟ

 

Η Μεγάλη Επικράτεια της Ελλάδος του «Κυρίαρχου Ιπποτικού Τάγματος του Ναού των Ιεροσολύμων», μιας παγκόσμιας Χριστιανικής Αδελφότητας, «O.S.M.T.H.» INTERNATIONAL, το μοναδικό Τάγμα αναγνωρισμένο από τον Οργανισμό των Ηνωμένων Εθνών σε ειδικό συμβουλευτικό καθεστώς, ενώνει τη φωνή της με όλες τις δυνάμεις της Παγκόσμιας Κοινότητας που υπερασπίζονται το σπουδαιότερο ιστορικό-θρησκευτικό σύμβολο της Ορθοδοξίας, την Αγιά Σοφιά του Ιουστινιανού και αγωνίζονται να αποτρέψουν τους εμπρηστικούς και βέβηλους σχεδιασμούς του Τούρκου προέδρου να τη μετατρέψει σε Ισλαμικό Τέμενος.

Η Αγιά Σοφιά αποτελεί κηρυγμένο από την UNESCO Μνημείο της Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς.

Η δεοντολογία της προστασίας της Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς απαιτεί το σεβασμό και την ανάδειξη των αξιών όλων των ιστορικών περιόδων του μνημείου.

Η θέσπιση της Αγιάς Σοφίας ως Μουσείου, και μάλιστα στο Σύνταγμα της σύγχρονης Τουρκίας το 1934 από τον Ατατατούρκ, αναγνώριζε την απόλυτη αυτή επιταγή της UNESCO.

Η ανατροπή του καθεστώτος αυτού από τον Τούρκο Πρόεδρο Ερντογάν και η προσπάθειά του περί μονομερούς λειτουργίας της Αγιάς Σοφιάς ως Ισλαμικού Τεμένους παραβιάζει όλες τις αξίες του μεγάλου μνημείου του Βυζαντίου και της Ορθοδοξίας που πρέπει να διατηρηθούν.

Βεβηλώνει τη λειτουργία του ως Μνημείου που ενώνει διαφορετικούς Πολιτισμούς και Θρησκείες, όπως εκφράστηκε στο Σύμφωνο Συνεργασίας μεταξύ του Πανεπιστημίου του Princeton, του Αντισεισμικού Ινστιτούτου Kandilli του Πανεπιστημίου του Βοσπόρου και του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου στις 19 Μαρτίου 1994 στην Κωνσταντινούπολη για την αντισεισμική προστασία και συντήρησης της Αγιάς Σοφιάς, την οποία και υπηρέτησε αποτελεσματικά κατά το μεγάλο σεισμό του Αυγούστου 1999.

Παραβιάζει τη Συμφωνία μεταξύ της Ελληνικής Δημοκρατίας και της Δημοκρατίας της Τουρκίας γα την επιστημονική, τεχνολογική και πολιτιστική συνεργασία που κυρώθηκε από τη Βουλή των Ελλήνων και την Τουρκική Εθνοσυνέλευση το 2001 , όπου αναφέρεται στην υποδειγματική ανάπτυξή της σε εμβληματικά Μνημεία- Μουσεία, όπως η Αγιά Σοφία.

Το Κυρίαρχο Ιπποτικό Τάγμα του Ναού των Ιεροσολύμων, ως θεματοφύλακας των οικουμενικών αξιών της Πολιτιστικής Κληρονομιάς υπό το φως του Χριστιανισμού και της Ορθοδοξίας, και μάλιστα υπό το πρίσμα του ειδικού συμβουλευτικού καθεστώτος που το χαρακτηρίζει, απευθύνει έκκληση στον Οργανισμό Ηνωμένων Εθνών να αποδοκιμάσει κάθε απαξία, όπως αυτές που μεθοδεύει ο Τούρκος Πρόεδρος Ερντογάν για το μοναδικό Μνημείο Παγκόσμιας Κληρονομιάς της Αγιάς Σοφιάς, κάθε εμπρηστική ενέργεια για τη συνεργασία των λαών της Μεσογείου, ιδιαίτερα στα ευαίσθητα σύνορα Ελλάδας-Τουρκίας,κάθε αναίρεση της ίδιας τελικά της Σύγχρονης Τουρκίας, του Συντάγματος και των κυρωμένων από τη Βουλή διακρατικών συνεργασιών της.

Υψώνουμε τη φωνή μας να υπερασπιστούμε τις αξίες της Αγιά Σοφίας του Ιουστινιανού, ενός μεγάλου Μνημείου της Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς, που ενώνει την Οικουμένη και καταξιώνει τον άνθρωπο, άνω θρώσκοντα.

 

ΥΠΑΤΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΗΣ ΜΕΓΑΛΗΣ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ

ΜΗΝΥΜΑ ΚΑΛΩΣΟΡΙΣΜΑΤΟΣ

ΤΟΥ ΜΕΓΑΛΟΥ ΕΘΝΙΚΟΥ ΔΙΟΙΚΗΤΟΥ ΤΗΣ Μ.Ε.Ε.
 
Μέγας Εθνικός Διοικητής της Μεγάλης Επικράτειας της Ελλάδος,
28 Νοεμβρίου 2009
 
Αγαπητοί φίλοι και φίλες.

Σας καλωσορίζουμε στην επίσημη ιστοσελίδα της Μεγάλης Επικράτειας της Ελλάδος της OSMTH.

H OSMTH (Κυρίαρχο Ιπποτικό Τάγμα του Ναού των Ιεροσολύμων - Ordo Supremus Militaris Templi Hieroslymitani),
ιδρύθηκε στην Γαλλία το 1118, από τους Ναΐτες Ιππότες και σήμερα είναι ένα τάγμα που λειτουργεί διεθνώς, με αναγνωρισμένα μέλη σε περισσότερες από 58 χώρες.
Προσβλέπουμε να προσφέρουμε ανθρωπιστική βοήθεια στους «λιγότερο τυχερούς», και σε συνεργασία με κοινωνικούς φορείς, πολιτιστικούς φορείς αλλά και θρησκευτικούς, μπορούμε να διαπιστώσουμε την θετική συμβολή μας, στα μεγάλα ζητήματα των σύγχρονων κοινωνιών.
Η συνεργασία και υποστήριξή μας, δεν αφορά μόνον τα επίσημα μέλη της OSMTH αλλά τον άνθρωπο, σε όποιο σημείο του πλανήτη, μπορούμε να προσφέρουμε έργο, με βάση τις αρχές των Ναιτών Ιπποτών, και ανάλογα με τις ανάγκες του κάθε τόπου.
Η σημερινή συνεργασία με τον ΟΗΕ (αναγνωρισμένα ως μέλος των Ηνωμένων Εθνών από το 2002), πραγματοποιείται από την OSMTH, σε πλαίσιο Ειδικού Συμβούλου, και έχει παγκόσμια απήχηση. Τα μέλη μας, εργάζονται ανώνυμα και προσφέρουν βοήθεια, οικονομική, επιστημονική (μελέτες, προτάσεις) συνεργαζόμενα με πολυάριθμες Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις ανά τον κόσμο.
Στο ίδιο πλαίσιο, καλούμε ή συστήνουμε εθελοντές, που ενδεχομένως να μην έχουν την ιδιότητα του Μέλους, φαίνονται όμως να έχουν την κατάρτιση, την στάση και το ήθος που απαιτείται για την επίλυση των μεγάλων κοινωνικών θεμάτων.
Η Μεγάλη Επικράτεια της Ελλάδος, έχει οργανωθεί και αναπτύσσει έντονη κοινωνική δράση τόσο προς το φιλανθρωπικό, όσο και προς το πολιτιστικό σκέλος σύμφωνα με τις αρχές της OSMTH, και τα μέλη μας επανδρώνουν πληθώρα αποστολών, υπό την αιγίδα του ΟΗΕ. Σήμερα η Μεγάλη Επικράτεια της Ελλάδος αριθμεί 180 μέλη, και λειτουργεί σε απόλυτη εναρμόνιση με όλα τα μέλη της OSMTH ανά τον κόσμο.
Επίσης, η ΜΕ Ελλάδος, έχει αναλάβει πλέον επίσημα και την ίδρυση, ως ανάδοχος χώρα, για την λειτουργία της 1ης Διοίκησης στην Αρμενία.
Το όραμά μας, είναι να υποστηρίξουμε τις δομές, για έναν πλανήτη χωρίς κοινωνικές αδικίες, με πλήρη σεβασμό στα ανθρώπινα δικαιώματα.
Παράλληλα, τρέχουν προγράμματα μελέτης για ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, προγράμματα για οικονομική υποστήριξη σε προβληματικές κοινότητες, προγράμματα σχετικά με τα ανθρώπινα δικαιώματα, και όλα αυτά, σε πνεύμα απόλυτης συνεργασίας με το Διεθνές Γραφείο Ειρήνης του ΟΗΕ.
Το όραμά μας είναι κοινό. Ο πλανήτης μας είναι το σπίτι όλων μας. Και μέσα από όλες τις ομάδες που συνεργάζονται παρά τις εθνικές, γεωγραφικές και θρησκευτικές διαφορές, για το κοινό μας έργο, σας καλούμε να γνωρίσετε τις δραστηριότητές μας, που αποβλέπουν σε ενότητα, σύμπνοια και δικαιοσύνη.

 
 
OSMTH    INTERNATIONAL    G.P.    GREECE
 
 
 
 
ΟΡΓΑΝΩΤΙΚΗ ΔΟΜΗ ΤΗΣ ΜΕΓΑΛΗΣ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑΣ
 
ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ
 
ΜΕΓΑΛΕΣ ΤΑΞΙΑΡΧΙΕΣ - ΔΙΟΙΚΗΣΕΙΣ - ΜΕΝΤΟΡΙΕΣ
 

Μεγ. Ταξ. Νότου

Μεγ. Ταξ. Βορρά

Μεγ. Ταξ. Δύσης

Μεγ. Ταξ. Ανατολής

Διοίκηση Αθηνών

Διοίκηση Κεντ. Μακ.

Διοίκηση Ι. Νήσων

Μεντορία Κύπρου

Διοίκηση Πειραιώς

Διοίκηση Θεσσαλίας

Διοίκηση Ηπείρου

Μεντορία Αρμενίας

Διοίκηση Κρήτης

Διοίκηση Αν. Μακ.

Διοίκηση Ζακύνθου

Μεντορία Λιβάνου

Διοίκηση Ν. Αιγαίου

Διοίκηση Θράκης
 
Μεντορία Αιγύπτου

Διοίκηση Υγειονομικού
     

Διοίκηση Ακολούθων
     

Σύνδεση

Οργανόγραμμα - Χρονοδιάγραμμα

Για να εξασφαλίσουμε τη σωστή λειτουργία του ιστότοπου, μερικές φορές τοποθετούμε μικρά αρχεία δεδομένων στον υπολογιστή σας, τα λεγόμενα «cookies». Οι περισσότεροι μεγάλοι ιστότοποι κάνουν το ίδιο. Περισσότερα...

Δέχομαι

Η Διακήρυξη των Βρυξελλών

Παγκόσμιο Συνέδριο OSMTH - International

Αθήναι - Ελλάς

18 - 21 Σεπτεμβρίου 2013

Ιστορικές Στιγμές

Το τάγμα στο διαδίκτυο

OSMTH - INTERNATIONAL

Γνωρίστε το Τάγμα μας

Καταστατικό της Μεγάλης Επικράτειας της Ελλάδος

Τυπικά Συναντήσεων - Τελετές

Καστρολόγος

Βιβλίο

του Ινστιτούτου Ναϊτικών Μελετών και Έρευνας

Μπορείτε να το προμηθευτείτε απο το βιβλιοπωλείο Οδός Πανός, Διδότου 39 και Ιπποκράτους, 106 80 Αθήνα, τηλ. 2103616782

Μάθετε Ελληνικά - Learn Greek

Ρεγκάλια - Διαφημιστικά Δώρα

Άγιον Όρος