OSMTH Greece

 

ΚΥΡΙΑΡΧΟ ΙΠΠΟΤΙΚΟ ΤΑΓΜΑ ΤΟΥ ΝΑΟΥ ΤΩΝ ΙΕΡΟΣΟΛΥΜΩΝ
ΜΗ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΥΠΟ ΕΙΔΙΚΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΤΟΥ Ο.Η.Ε
ΜΕΓΑΛΗ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ
«ΣΤΡΑΤΗΛΑΤΗΣ ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ»

ΜΕ ΤΙΣ ΕΥΛΟΓΙΕΣ ΤΗΣ Α.Θ. ΠΑΝΑΓΙΟΤΗΤΟΣ
ΤΟΥ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΟΥ ΠΑΤΡΙΑΡΧΟΥ ΚΑΙ ΑΡΧ/ΠΟΥ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΕΩΣ
κ.κ. ΒΑΡΘΟΛΟΜΑΙΟΥ

 

Δελτίο Τύπου

ΦΙΛΑΝΘΡΩΠΙΚΗ ΔΡΑΣΗ ΤΗΣ ΜΕΓΑΛΗΣ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ

Μετά από πρόταση της Επιτροπής του Φιλανθρωπικού της «Μ.Ε.τ.Ε.» υπό την Προεδρία της Μεγάλης Σταυροφόρου Αρχιγραμματέας Αδελφής Αρχόντισσας Δεφίγγου Μαρίας, να διαθέσουμε το Ελαιονομίο της Μ.Ε.τ.Ε. επ’ ευκαιρία των εορτών των Χριστουγέννων του 2016 σε φιλανθρωπικό έργο της Μεγάλης μας Επικράτειας στο πρόγραμμα σίτισης της Ιεράς Μητρόπολης Νέας Ιωνίας-Νέας Φιλαδέλφειας. Η Ηγεσία του Ύπατου Συμβουλίου, με επικεφαλή τον Μέγα Εθνικό Διοικητή Dr. Παύλο Τσολακιάν, τον Αναπληρωτή Μέγα Εθνικό Διοικητή Dr. Στυλιανό Καρέντζο και τον Πρόεδρο της Ελληνικής Ναϊτικής Ακαδημίας Καθηγητή Μάριο Μπέγζο, επισκέφθηκαν στα μέσα του Ιανουαρίου του 2017 τον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Νέας Ιωνίας-Νέας Φιλαδέλφειας κ.κ. Γαβριήλ για να μεταφέρουν την απόφαση της Μ.Ε.τ.Ε. και της Επιτροπής Φιλανθρωπικού για την προσφορά των 500κιλών ζυμαρικών για ενίσχυση του έργου της Ιεράς Μητρόπολης για το πρόγραμμα σίτισης των αναξιοπαθούντων της περιοχής της.

Την Πέμπτη 16 Φεβρουαρίου 2017 αντιπροσωπεία Της Μεγάλης Επικράτειας της Ελλάδος αποτελούμενη από τον Μέγα Εθνικό Διοικητή Μέγα Άρχοντα Dr. Παύλο Τσολακιάν , τον Μέγα Αναπληρωτή Εθνικό Διοικητή Ιππότη Dr. Στυλιανό Καρέντζο τους αξιωματούχους και Ιππότες Κωνσταντίνο Βαρσάμη και Ιωάννη Γεωργακόπουλο επισκέφτηκε τον ναό ,της Ιεράς Μητροπόλεως Νέας Ιωνίας - Νέας Φιλαδέλφειας του Αγίου Σπυρίδωνα.

Στον ιερό ναό λειτουργεί δομή σίτισης της Ιεράς Μητρόπολης με την επίβλεψη ,το ζήλο και την προσωπική εργασία του Πατέρα Νεκτάριου προσφέροντας καθημερινά γεύματα σε κατοίκους που λόγο της κρίσης δεν έχουν τη δυνατότητα σίτισης.

Η αντιπροσωπεία συνάντησε τον Πατέρα Νεκτάριο και τις εθελόντριες μαγείρισσες και παρέδωσε πεντακόσια κιλά ζυμαρικά για την κάλυψη των αναγκών της συγκεκριμένης δομής σίτισης. Στην συνάντηση που ακολούθησε με τον Πατέρα Νεκτάριο έγιναν αναφορές από εκείνον για συγκεκριμένα προβλήματα που αντιμετωπίζει στην παραγωγή του συσσιτίου.

Ο Μέγας Εθνικός Διοικητής, αφού εξήρε το έργο το όποιο προσφέρουν στους συνανθρώπους μας, ανέλαβε την υποχρέωση ότι θα προσπαθήσουμε να σταθούμε δίπλα τους και να βοηθήσουμε στην επίλυση των προβλημάτων που μας παρουσιάστηκαν.

Ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Νέας Ιωνίας-Νέας Φιλαδέλφειας
κ.κ. ΓΑΒΡΙΗΛ
και ο Μέγας Εθνικός Διοικητής της Μ.Ε.τ.Ε. Μέγας Άρχοντας
Dr. ΠΑΥΛΟΣ ΤΣΟΛΑΚΙΑΝ
ο Αναπληρωτής Μέγας Εθνικός Διοικητής Dr. ΣΤΥΛΙΑΝΟΣ ΚΑΡΕΝΖΤΟΣ και ο Πρόεδρος της Ελληνικής Ναϊτικής Ακαδημίας της Μ.Ε.τ.Ε. Καθ. ΜΑΡΙΟΣ ΜΠΕΓΖΟΣ

Εικόνες από την παράδοση τροφίμων στον Ιερό Ναό Αγ. Σπυρίδωνα Νέας Ιωνίας - Νέας Φιλαδέλφειας

 

 

Εικόνες από τις εγκαταστάσεις και το εστιατόριο Ημερήσιου Συσσιτίου της Ιεράς Μητρόπολης Νέας Ιωνίας-Νεας Φιλαδέλφειας

Υπεύθυνος Προγράμματος Πατέρας Νεκτάριος

Ομαδική Φωτογραφία με τις Εθελόντριες κυρίες για την προετοιμασία της Ημερήσιας σίτισης

ΜΗΝΥΜΑ ΚΑΛΩΣΟΡΙΣΜΑΤΟΣ

ΤΟΥ ΜΕΓΑΛΟΥ ΕΘΝΙΚΟΥ ΔΙΟΙΚΗΤΟΥ ΤΗΣ Μ.Ε.Ε.
 
Μέγας Εθνικός Διοικητής της Μεγάλης Επικράτειας της Ελλάδος,
28 Νοεμβρίου 2009
 
Αγαπητοί φίλοι και φίλες.

Σας καλωσορίζουμε στην επίσημη ιστοσελίδα της Μεγάλης Επικράτειας της Ελλάδος της OSMTH.

H OSMTH (Κυρίαρχο Ιπποτικό Τάγμα του Ναού των Ιεροσολύμων - Ordo Supremus Militaris Templi Hieroslymitani),
ιδρύθηκε στην Γαλλία το 1118, από τους Ναΐτες Ιππότες και σήμερα είναι ένα τάγμα που λειτουργεί διεθνώς, με αναγνωρισμένα μέλη σε περισσότερες από 58 χώρες.
Προσβλέπουμε να προσφέρουμε ανθρωπιστική βοήθεια στους «λιγότερο τυχερούς», και σε συνεργασία με κοινωνικούς φορείς, πολιτιστικούς φορείς αλλά και θρησκευτικούς, μπορούμε να διαπιστώσουμε την θετική συμβολή μας, στα μεγάλα ζητήματα των σύγχρονων κοινωνιών.
Η συνεργασία και υποστήριξή μας, δεν αφορά μόνον τα επίσημα μέλη της OSMTH αλλά τον άνθρωπο, σε όποιο σημείο του πλανήτη, μπορούμε να προσφέρουμε έργο, με βάση τις αρχές των Ναιτών Ιπποτών, και ανάλογα με τις ανάγκες του κάθε τόπου.
Η σημερινή συνεργασία με τον ΟΗΕ (αναγνωρισμένα ως μέλος των Ηνωμένων Εθνών από το 2002), πραγματοποιείται από την OSMTH, σε πλαίσιο Ειδικού Συμβούλου, και έχει παγκόσμια απήχηση. Τα μέλη μας, εργάζονται ανώνυμα και προσφέρουν βοήθεια, οικονομική, επιστημονική (μελέτες, προτάσεις) συνεργαζόμενα με πολυάριθμες Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις ανά τον κόσμο.
Στο ίδιο πλαίσιο, καλούμε ή συστήνουμε εθελοντές, που ενδεχομένως να μην έχουν την ιδιότητα του Μέλους, φαίνονται όμως να έχουν την κατάρτιση, την στάση και το ήθος που απαιτείται για την επίλυση των μεγάλων κοινωνικών θεμάτων.
Η Μεγάλη Επικράτεια της Ελλάδος, έχει οργανωθεί και αναπτύσσει έντονη κοινωνική δράση τόσο προς το φιλανθρωπικό, όσο και προς το πολιτιστικό σκέλος σύμφωνα με τις αρχές της OSMTH, και τα μέλη μας επανδρώνουν πληθώρα αποστολών, υπό την αιγίδα του ΟΗΕ. Σήμερα η Μεγάλη Επικράτεια της Ελλάδος αριθμεί 180 μέλη, και λειτουργεί σε απόλυτη εναρμόνιση με όλα τα μέλη της OSMTH ανά τον κόσμο.
Επίσης, η ΜΕ Ελλάδος, έχει αναλάβει πλέον επίσημα και την ίδρυση, ως ανάδοχος χώρα, για την λειτουργία της 1ης Διοίκησης στην Αρμενία.
Το όραμά μας, είναι να υποστηρίξουμε τις δομές, για έναν πλανήτη χωρίς κοινωνικές αδικίες, με πλήρη σεβασμό στα ανθρώπινα δικαιώματα.
Παράλληλα, τρέχουν προγράμματα μελέτης για ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, προγράμματα για οικονομική υποστήριξη σε προβληματικές κοινότητες, προγράμματα σχετικά με τα ανθρώπινα δικαιώματα, και όλα αυτά, σε πνεύμα απόλυτης συνεργασίας με το Διεθνές Γραφείο Ειρήνης του ΟΗΕ.
Το όραμά μας είναι κοινό. Ο πλανήτης μας είναι το σπίτι όλων μας. Και μέσα από όλες τις ομάδες που συνεργάζονται παρά τις εθνικές, γεωγραφικές και θρησκευτικές διαφορές, για το κοινό μας έργο, σας καλούμε να γνωρίσετε τις δραστηριότητές μας, που αποβλέπουν σε ενότητα, σύμπνοια και δικαιοσύνη.

 
 
OSMTH    INTERNATIONAL    G.P.    GREECE
 
 
 
 
ΟΡΓΑΝΩΤΙΚΗ ΔΟΜΗ ΤΗΣ ΜΕΓΑΛΗΣ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑΣ
 
ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ
 
ΜΕΓΑΛΕΣ ΤΑΞΙΑΡΧΙΕΣ - ΔΙΟΙΚΗΣΕΙΣ - ΜΕΝΤΟΡΙΕΣ
 

Μεγ. Ταξ. Νότου

Μεγ. Ταξ. Βορρά

Μεγ. Ταξ. Δύσης

Μεγ. Ταξ. Ανατολής

Διοίκηση Αθηνών

Διοίκηση Κεντ. Μακ.

Διοίκηση Ι. Νήσων

Μεντορία Κύπρου

Διοίκηση Πειραιώς

Διοίκηση Θεσσαλίας

Διοίκηση Ηπείρου

Μεντορία Αρμενίας

Διοίκηση Κρήτης

Διοίκηση Αν. Μακ.

Διοίκηση Ζακύνθου

Μεντορία Λιβάνου

Διοίκηση Ν. Αιγαίου

Διοίκηση Θράκης
 
Μεντορία Αιγύπτου

Διοίκηση Υγειονομικού
     

Διοίκηση Ακολούθων
     

Σύνδεση

Η Διακήρυξη των Βρυξελλών

Γνωρίστε το Τάγμα μας

Παγκόσμιο Συνέδριο OSMTH - International

Αθήναι - Ελλάς

18 - 21 Σεπτεμβρίου 2013

Για να εξασφαλίσουμε τη σωστή λειτουργία του ιστότοπου, μερικές φορές τοποθετούμε μικρά αρχεία δεδομένων στον υπολογιστή σας, τα λεγόμενα «cookies». Οι περισσότεροι μεγάλοι ιστότοποι κάνουν το ίδιο. Περισσότερα...

Δέχομαι

Ιστορικές Στιγμές

Το τάγμα στο διαδίκτυο

OSMTH - INTERNATIONAL

Καταστατικό της Μεγάλης Επικράτειας της Ελλάδος

Τυπικά Συναντήσεων - Τελετές

Καστρολόγος

Βιβλίο

του Ινστιτούτου Ναϊτικών Μελετών και Έρευνας

Μπορείτε να το προμηθευτείτε απο το βιβλιοπωλείο Οδός Πανός, Διδότου 39 και Ιπποκράτους, 106 80 Αθήνα, τηλ. 2103616782

Ρεγκάλια - Διαφημιστικά Δώρα

Άγιον Όρος